Bordcirkelsåg test: Topp 5 bästa bordcirkelsågar 2022

Lite tyngre arbeten och användning av träplankor innebär att du också behöver investera i rejäla maskiner som klarar av dessa lite tyngre uppdrag. Med en bordcirkelsåg har du rätt förutsättningar för att kunna arbeta på ett säkert och effektivt sätt där du kan såga eller klyva skivor med precision.

Men vilken typ av bordcirkelsåg bör du då investera i? För att underlätta valet har vi letat fram marknadens fem bästa modeller i olika storlekar och prisklasser. Ha funktioner och användning i åtanke för att kunna göra ett val som passar dig!

VÅRA favoriter

 • Ur Bosch blå serie
 • Kompakt design
 • Effekt: 1800 watt
KONTROLLERA PRISET →
 • Rivkapacitet: 635 millimeter
 • Effekt: 1600 watt
 • Kaphöjd på 70 millimeter
KONTROLLERA PRISET →
 • Totalvikt: 22 kilo
 • Kompakt storlek
 • Effekt: 1850 watt
KONTROLLERA PRISET →

Bordcirkelsåg test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Bosch GTS 635-216
Denna rejäla modell ger dig en mycket precis klyvning och har dessutom försetts med en hög kapacitet tack vare sin kraftfulla motor på 1600 watt. Den något nättare konstruktionen och totala vikten gör den enklare att transportera och passar olika jobb!
KONTROLLERA PRISET →
Bosch GTS 10 J
GTS 10 J kommer från Bosch professionella serie av maskiner och är särskilt designad för att vara en ypperlig investering för byggarbeten eller renoveringar. Maskinen är enkel att ställa in efter olika uppdrag, samt försedd med smarta säkerhetsfunktioner.
KONTROLLERA PRISET →
Dewalt DWE7485-QS
Här har du en bordcirkelsåg som verkligen inte kommer svika. Med en kraftfull motor på hela 1850 watt är den multifunktionell och kan användas för grövre material. Dessutom kan sågen kopplas samman med dammutsug för en säker hantering och bättre sikt.
KONTROLLERA PRISET →
Bosch GTM 12 JL
GTM 12 JL ger dig mycket för pengarna och är en kombisåg som ger maskinen ett väldigt brett användningsområde. Den inbyggda lasern säkerställer en exakt tillsågning och gör dessutom maskinen säker att använda.
KONTROLLERA PRISET →
Metabo TS 216
Med Metabos bordcirkelsåg TS 216 får du en rejäl maskin med flera utmärkande funktioner. Däribland har sågen en konstruktion och trolleyfunktion som gör den enklare att bära med sig och transportera. Dessutom kan du justera arbetshöjden när du behöver såga nära mark.
KONTROLLERA PRISET →


1. Bosch GTS 635-216 – Bäst i test

BORDCIRKELSÅG GTS 635-216

KOLLA PRISET →

GTS 635-216 från varumärket Bosch är den modell som vi placerar högst upp på topplistan efter att ha jämfört marknadens utbud av bordcirkelsågar. Anledningen till detta är kombinationen av maskinens olika välutvecklade funktioner, konstruktion och prisnivå som gör den till ett mycket bra val för flera olika typer av arbeten och renoveringsprojekt.

Bosch är ett varumärke som är väldigt respekterade i byggbranschen och efter att ha kikat lite mer i detalj på denna bordcirkelsåg så förstår vi verkligen varför.

Framförallt har den designats med en mycket kraftfull motor på 1600 watt som därmed ger en mycket effektiv hantering och möjlighet att kunna behandla lite olika typer av material. Grova träplankor kommer med denna maskin vara enkelt att klyva och gör att du kan spara tid under arbetet.

Men utöver detta är det även flera andra egenskaper som får denna modell att sticka ut lite extra från utbudet på marknaden. Sågen har en maximal kaphöjd på 70 millimeter och har även försetts med en hög rivkapacitet på 635 millimeter.

Kapaciteten gör den i ett slag för sig och där adderade säkerhetsfunktioner även bidrar till en säker användning. Däribland har en självstängande bladskydd inkluderats och även en praktisk säkerhetsbrytare.

Om du letar efter en kraftfull och effektiv bordcirkelsåg som inte kostar skjortan så kan vi inte rekommendera GTS 635-216 nog. Med denna maskin har du stora möjligheter att genomföra även större arbeten på egen hand!

Specifikationer:

 • Rivkapacitet: 635 millimeter
 • Effekt: 1600 watt
 • Kaphöjd på 70 millimeter
 • Flera säkerhetsfunktione

Läs mer→

2. Bosch GTS 10 J – Bästa professionella modell

Bosch GTS 10 J

KOLLA PRISET →

Från varumärket Bosch hittar du även denna mer gedigna bordcirkelsåg GTS 10 J. Ett ypperligt val för dig som letar efter en kraftfull modell att använda inom jobbet. För att kunna användas utan risk för skador har den försetts med både ett överbelastningsskydd och en startströmsbegränsning.

GTS 10 J ingår i Bosch blåa serie av professionella maskiner som innebär att om du har flera maskiner ur samma serie är de alla kompatibla med en laddare som passar alla enheter. Detta underlättar hanteringen markant och då framförallt om du behöver växla mellan flera olika maskiner under arbetet.

Däremot passar inte varumärkets andra laddare något som är värt att ha i åtanke om du redan har maskiner från Boschs gröna serie.

Denna bordcirkelsåg har även försetts med en förstärkt motor med en effekt på hela 1800 watt. Detta ger dig mycket goda förutsättningar och framförallt i kombination med maskinens självinställande parallellanslag som bidrar till att ge en mer precis sågning.

För att underlätta hantering och transport av bordcirkelsågen så har den designats med flera olika bärhandtag och en mer kompakt design. Om du arbetar på flera olika destinationer, gör detta GTS 10 J även till ett ännu mer passande val för dig som är yrkesverksam. En något mer kostsam modell, men som ger dig flera fördelar och ett förbättrat utbud av funktioner.

Specifikationer:

 • Ur Bosch blå serie
 • Överbelastningsskydd
 • Kompakt design
 • Effekt: 1800 watt

Läs mer→

3. Dewalt DWE7485-QS – Mest effektiva motorn

Dewalt DWE7485-QS

KOLLA PRISET →

Vissa typer av uppdrag kräver en bordcirkelsåg som är ännu mer rejäl och stark. Därför har varumärket Dewalt designat denna mycket effektiva bordcirkelsåg DWE7485-QS som har en motor med en effekt på 1850 watt. Med denna maskin behöver du aldrig oroa dig för att materialet som behövas kapas eller sågas till är för robust.

För att ge dig god kontroll under användning har maskinen ett aluminiumbord som är planfräst och mycket robus, där de inkluderade anslagsstängerna med en teleskopisk konstruktion ger maskinen en maximal klyvbredd på 622 millimeter.

Men det är inte bara motorn som imponerar. Även maskinens design är mycket effektiv och praktisk. Sågdelen har försetts med en stålbur som skyddar bladet från stötar. Detta gör att du kan använda sågen längre innan bladet behöver bytas ut.

Inkluderad kugghjulsjustering gör att du kan anpassa sågen för det du ska göra. En annan funktion som gör den mycket funktionell är att har försetts med fästen både fram- och baktill. Fördelen med detta är att du kan haka fast robusta material och därmed ge mer balans under användningen när du arbetar med mer tyngd på sågen.

Bordcirkelsågen har en total vikt på 22 kilo som gör den tillräckligt robust att använda och där den står stadigt på plats. Men vikten underlättar även förflyttning av maskinen när den behöver förvaras eller tas med till en annan arbetsplats. Allt som allt är Dewalts modell ett mycket effektivt val som vi rekommenderar varmt!

Specifikationer:

 • Totalvikt: 22 kilo
 • Klyvbredd: 622 millimeter
 • Kompakt storlek
 • Effekt: 1850 watt

Läs mer→

4. Bosch GTM 12 JL – Bästa kombimodellen

Bosch GTM 12 JL

KOLLA PRISET →

GTM 12 JL från varumärket Bosch är ett fantastiskt inköp om du behöver utföra lite olika typer av bestyr. Denna kombisåg består nämligen av en kombination av kap-, gering- och bordcirkelsåg. Allt i en och samma maskin som gör detta val mycket prisvänligt. En stor fördel är att du också kan spara plats i verktygsskåpet eller garaget.

Men det är inte bara kombinationen av sågar som gör denna modell iögonfallande. Inkluderad laserfunktion är anpassad för att ge dig en väldigt jämn och exakt sågning, samtidigt som det ger en säkrare användning av maskinens olika inställningar.

För att GTM 12 JL ska kunna användas till lite olika typer av material har maskinen ett utvecklat kapdjup på upp till 95 millimeter. Den kraftfulla motorn med en effekt på 1800 watt gör även den att du kan såga med precision och även använda maskinen till lite olika typer av material.

Maskinen är kompatibel med andra modeller ur Bosch blåa serie där batteriet enkelt kan växlas mellan olika verktyg under dagen. Dessutom har denna kombisåg designats för att vara ett lika bra val för dig som planerar att använda sågen inom ditt yrke.

Designen på GTM 12 JL är även det mycket tilltalande där inbyggd belysning gör att du kan arbeta säkert under samtliga ljusförhållanden. Spindellåsningen gör att du enkelt kan byta ut klingan och de parallellanslag som maskinen har försetts med ger en mycket exakt klyvning.

Specifikationer:

 • Kap-, gering- och bordcirkelsåg
 • Effekt: 1800 watt
 • Inbyggd belysning
 • Enkelt att byta klinga

Läs mer→

5. Metabo TS 216 – Enklast att transportera

Metabo TS 216

KOLLA PRISET →

Sist men absolut inte minst vill vi även rekommendera denna bordcirkelsåg TS 216 som är utvecklad och framtagen av varumärket Metabo.

Detta är ett fantastiskt val som är mycket enkel att hantera, men som dessutom är särskilt designad för att vara enkel att transportera. Metabo har nämligen försett denna modell med en trolley-funktion som gör att du enkelt kan flytta den med en hand. Stabila ben gör även att du kan arbeta metodiskt och utan att råka överbelasta maskinen.

Bordcirkelsågen har försetts med ett varvtal på 5000 varv i minuten och en motor på 1500 watt. Kombinationen ger dig en såg som är funktionell och som har en bra prestanda. Motorn har designats med överbelastningsskydd så att du kan arbeta med en mer säker hand. Adderat motorstopp gör också att du snabbt kan slå av maskinen.

Vi vill även nämna sågens konstruktion som även här är väldigt tilltalande för många. Under hantering kan klingan skyddas och tillhörande kablar kan enkelt rullas ihop och förvaras i maskinhuset. Detta gör att du kan säkerställa att alla delar samlas på ett ställe och att ingenting hamnar på villovägar.

Metabos bordcirkelsåg är någonting som vi rekommenderar för både privatpersoner och yrkesverksamma. En modell som man helt klart kan lita på och som är mycket praktisk att använda.

Specifikationer:

 • Varvtal: 5000 varv i minuten
 • Effekt: 1500 watt
 • Kan transporteras med en hand
 • Adderat motorstopp

Läs mer→


Hur vi valt ut produkter till vår topplista

Bordcirkelsågen som även kallas för bordsåg eller klyvsåg är en multifunktionell maskin som har växt i popularitet. Men precis som med samtliga maskiner på marknaden så är det viktigt att du anpassar valet av maskin efter vad den planeras att användas till.

Vilken du bör välja kommer nämligen att skilja sig ifrån om du endast ska kapa lister eller om du behöver klyva plankor. Så första steget för dig är då att ta en liten funderare på hur du planerar att använda sågen och då vilka funktioner som sågen bör vara utrustad med för att verkligen fylla sin funktion.

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan så fokuserade vi framförallt på att topplistan skulle inkludera någonting för samtliga användare. Men även att samtliga inkluderade modeller ska vara effektiva och högpresterande och valde därför att inte ta med modeller med en effekt på mindre än 1500 watt.

Utöver detta var det några punkter som vi hade särskilt i åtanke som du kan läsa mer om nedan och även själv ha i åtanke för att kunna göra ett bättre val.

När använder man en bordcirkelsåg?

För att kunna förstå vilken typ av såg du behöver köpa så är det särskilt viktigt att du funderar på vad du planerar att använda sågen till. Vad är då en bordcirkelsåg särskilt anpassad för?

Här gäller det att du inte blandar ihop en bordcirkelsåg med en klassisk cirkelsåg. En bordcirkelsåg liknar en upp- och nedvänd cirkelsåg, men sitter fast i själva bordsskivan. Detta gör denna typ av såg perfekt när du till exempel behöver klyva plankor, såga spår eller tillverka lister.

Är batteridriven bättre?

Det finns framförallt två olika varianter av bordcirkelsågar och detta är batteridrivna modeller eller nätdrivna. Fördelen med att investera i en batteridriven modell är att du kan arbeta på platser där det kan vara svårt att dra nätkablar eller få ström till maskinen.

Här kan du dock behöva kompromissa en del i hur kraftfull maskinen är, men överlag finns det idag lika effektiva maskiner oavsett om de är batteridrivna eller inte. Så här gäller det att du gör ett val som passar de uppdrag och områden som bordcirkelsågen ska användas i.

Vikt och storlek

Hur stor och tung maskinen är spelar egentligen bara in om du arbetar på flera olika platser. Då kommer det att ge dig fler fördelar om du kikar på en bordcirkelsåg som är mer kompakt, som är utrustad med praktiska bärhandtag och som även har en något lättare totalvikt för att den ska vara mer transportvänlig.

Så med allt detta sagt, vilken bordcirkelsåg är bäst för dig? Kika på vår topplista för att hitta din favorit!