Gravidkudde test: Topp 5 bästa gravidkuddar 2022

En gravidkudde är räddaren i nöden för många gravida och nyblivna mammor. Den mjuka kudden ger stöd under natten när det annars kan vara svårt att få ro. Men även under amningen kommer kudden att underlätta och ger då stöd åt barnet.

Men för att gravidkudden verkligen ska fylla sin funktion så är det nödvändigt att du gör ett genomtänkt val. När planerar du att använda kudden och vilka material kommer då att vara lite extra skonsam och hjälpa dig i vardagen? Det är också viktigt att kudden enkelt kan rengöras och att den behåller sin form.

VÅRA favoriter

 • Flera olika färgval
 • Fylld med EPS-kulor
 • Kan även användas för amning
KONTROLLERA PRISET →
 • 3-i-1 lösning
 • Perfekt avlastning
 • Hårdheten kan justeras
KONTROLLERA PRISET →
 • Mycket prisvänlig
 • Flera olika färgval
 • Bevarar formen
KONTROLLERA PRISET →

Gravidkudde test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Najell Gravid- och amningskudde
Denna multifunktionella gravidkudde från Najell kommer både hjälpa till att avlasta och underlätta vid amningen. Kudden är flexibel för att kunna justeras efter din kroppsform där även hårdheten på kudden kan anpassas efter dig. En vinnande modell!
KONTROLLERA PRISET →
Doomoo Gravidkudde
Doomoos gravidkudde har en enkel, men mycket praktisk design. Vid köp kan du välja mellan hela 15 olika varianter och designval som gör att den kan anpassas efter dig och ditt hem. Den ergonomiskt utformade kudden gör den mycket bekväm att använda.
KONTROLLERA PRISET →
Vinter & Bloom Amningskudde
Varumärket Vinter & Bloom har designat denna Amningskudde. Den härliga designen gör den trevlig att använda, samtidigt som den stöttar under både amning och graviditeten. Amningskudden är enkel att tvätta och tillverkade av Oeko-tex certifierade material.
KONTROLLERA PRISET →
Doomoo Gravidkudde
Gravidkudden från Doomoo är framtagen för att forma sig efter både din och barnets kropp. Det ultramjuka materialet ligger skönt mot huden och adderade EPS-kulor ger ett bra stöd, samtidigt som det även lugnar barnet under amning.
KONTROLLERA PRISET →
Doomoo Gravidkudde
Som bästa set har vi utsett gravidkudden från Doomoo, som här säljs tillsammans med inkluderad pandakudde. Kombinationen ger lite extra komfort och stöd så att du både kan sova bättre och amma mer bekvämt.
KONTROLLERA PRISET →


1. Najell Gravid- och amningskudde – Bäst i test

Najell Gravid- och amningskudde

KOLLA PRISET →

Efter att vi har jämfört marknadens utbud av gravidkuddar så är det framförallt en modell som särskiljer sig lite extra och det är gravid- och amningskudden från varumärket Najell.

Denna mjuka och flexibla kudden har försetts med ett bekvämt överdrag som är skonsam för både din och ditt barns hud under användning. Inuti överdraget så ligger det två stycken amningskuddar som ger kudden den bästa formen för att underlätta både vid amning och när du behöver avlasta under natten.

Men den största fördelen med denna kudde är att den enkelt kan justeras precis som du vill ha den, vilket gör den mycket multifunktionell. Hårdheten kan enkelt anpassas på kudden helt utan att du behöver ligga och skava mot spännen eller remmar. En unik egenskap som också är en avgörande faktor till modellens placering på topplistan.

Utöver detta kan även gravidkudden användas för att hjälpa ditt barn att utveckla sina förmågor. Den mjuka sidan ger ett perfekt stöd när ditt barn lär sig att sitta upp där innehållande mikrokulor formar sig efter barnet.

Den ergonomiska designen i kombinationen med det skonsamma materialet av 95% GOTS certifierad bomull gör denna modell till ett utmärkt val för de flesta föräldrar. En 3-i-1 lösning som ger dig flera fördelar.

Specifikationer:

 • Material: 95% GOTS certifierad bomull
 • 3-i-1 lösning
 • Perfekt avlastning
 • Hårdheten kan justeras

Läs mer→

2. Doomoo Gravidkudde – Ergonomisk design

Doomoo Gravidkudde

KOLLA PRISET →

Den anpassade gravidkudden från Doomoo är skräddarsydd för att kunna användas både under graviditeten, amningen och när ditt barn växer. Den ergonomiska formen och det ultramjuka materialet gör denna till ett mycket bra val. För att den ska vara ett fint inslag i ditt hem kan du vid köp även välja mellan en hel uppsjö av färger och mönster.

För att ge extra stöd vid användning har kudden fyllts med EPS-kulor som formar sig efter antingen din eller ditt barns kropp. Formen är särskilt framtagen för att bevara sin form även under flera timmars användning utan att sjunka ihop. Detta är några orsaker till att denna modell är ett sådant populärt val på marknaden.

Överdraget på denna gravidkudde från Doomoo är tillverkad av ekologisk bomullstrikå som enkelt kan avlägsnas. Detta gör det möjligt att tvätta överdraget på maximalt 30 grader. Även den inre delen på kudden kan tvättas i maskin som gör att kudden håller sig fräsch längre och kan användas under flera, flera år.

Om du vill kunna variera färg och mönster på kudden bättre finns det extra fodral att köpa till utöver den som medföljer vid köp. Den totala storleken på kudden är 74 x 42 x 17 centimeter och kan därför användas till lite olika bestyr.

Letar du efter en prisvänlig, multifunktionell och justerbar gravidkudde så rekommenderar vi denna från Doomoo lite extra.

Specifikationer:

 • Mått: 74 x 42 x 17 centimeter
 • Flera olika färgval
 • Fylld med EPS-kulor
 • Kan även användas för amning

Läs mer→

3. Vinter & Bloom Amningskudde – Bästa design

Vinter & Bloom Amningskudde

KOLLA PRISET →

Från varumärket Vinter & Bloom har du denna populära amningskudde som kommer att ge stöd och vara mycket bekväm att använda för lite avlastning på dina armar. Fördelen är att ditt barn kommer högre upp och kan positioneras för att göra processen betydligt enklare.

Varumärket är särskilt uppskattade för sina fina tillbehör i nordiska mönster och gör denna amningskudde till ett lika fint inslag i hemmet som den är praktisk att använda. En annan stor fördel är såklart modellens pris som gör den till ett bra val för samtliga hushåll.

Utöver detta är det flera andra egenskaper som gör denna kudde till ett mycket bra val. Framförallt dess tillverkningsmaterial och form, som vi ska kika lite mer på här.

För att ge extra komfort under användning är kuddens överdrag tillverkat av 100% bomull. Detta material uppskattas särskilt för sina skonsamma egenskaper och ligger mjuk mot ditt barns känsliga hud. Eftersom tyget också är Oeko-Tex®-certifierat behåller det sin form tvätt efter tvätt och håller därför i många år framöver.

När kudden behöver fräschas till kan yttertyget tvättas i maskin på 40 grader. Det inre fodret kan handtvättas och torkar snabbt. I denna serie kan du välja mellan flera olika trevliga mönster så att valet kan skräddarsys efter dig bättre. Ett mycket prisvänligt val som vi verkligen rekommenderar.

Specifikationer:

 • Mycket prisvänlig
 • Flera olika färgval
 • Kan tvättas i 40 grader
 • Bevarar formen

Läs mer→

4. Doomoo Gravidkudde – Bästa multifunktionella valet

Doomoo Gravidkudde

KOLLA PRISET →

Gravidkudden från Doomoo är ett multifunktionellt val som du med fördel kan anpassa för att passa dig och ditt barn perfekt. Även valet av mönster och färg kan skräddarsys för att den ska passa hemmets inredning och estetik.

Under graviditeten så är det många som upplever tryck och obehag i ländrygg och bäckenet. Detta kan leda till sömnproblem och därmed trötthet som följd. Därför rekommenderar många barnmorskor och läkare att gravida använder en kudde som denna från Doomoo för att hjälpa till att avlasta ömma och trötta muskler och få en bättre vila.

Men gravidkuddar ger även mängder av andra fördelar och kommer även att vara en perfekt investering för efter förlossningen. Kuddens form och mjuka struktur är nämligen perfekt att lägga under barnet när du ammar och kommer då att avlasta dina armar.

Även när ditt barn har växt lite och lärt sig nya färdigheter kan kudden användas för att hjälpa ditt barn att sitta upp självständigt.

Denna gravidkudde från Doomoo är tillverkad med ett överdrag i 95% bomull och 5% elastan. Innerkudden är däremot tillverkad av lite mer robusta material för att bevara sin form. Här har Doomoo kombinerat elastan och polyester.

Både det yttre fodret och innerdelen kan enkelt rengöras för att kudden ska kunna användas under flera år och hållas fräsch. Ett mycket bra val som vi rekommenderar varmt för alla som vill ha lite avlastning under graviditeten och barnets första år.

Specifikationer:

 • Överdrag: 95% bomull, 5% elastan
 • Enkel att tvätta
 • Säljs i flera färger
 • För en bättre sömn

Läs mer→

5. Doomoo Gravidkudde – Bästa setet

Doomoo Gravidkudde

KOLLA PRISET →

Som bästa set tycker vi att du ska kika på detta paket av gravid- och pandakudde från varumärket Doomoo. Kombinationen ger lite extra avlastning när det behövs och kan användas till flera olika bestyr vilket gör den till en mycket prisvärd investering.

Så vad kan då detta set användas till? En gravidkudde är särskilt utformad för att avlasta under både graviditeten och när det sedan är dags att amma.

Formen är perfekt för att ditt barn ska ligga perfekt tillrätta och ger lite extra stöd till dina armar så att du inte behöver lyfta barnet. Amningen kan komma att ta upp en ganska stor del av dagen under det första året och varför inte underlätta detta så mycket som det bara går?

Pandakudden är därför en mindre kudde som är perfekt att använda för att ge ditt barns huvud lite extra stöd. Ett bra tillval för barnvagnen eller när ditt barn tar sig en liten tupplur i spjälsängen. Pandakudden är tillverkad av memory-foam för att ge lite extra stöd och support till ditt barn oavsett vad den används till.

Detta är bara några anledningar till varför vi har utsett denna gravid- och pandakudde som marknadens allra bästa set. Doomoo är kända för att endast användas de allra bästa materialen och denna modell är heller inget undantag.

Specifikationer:

 • Pandakudde i memory foam
 • Fyllning: EPS-kulor
 • Multifunktionell
 • Kan justeras efter ditt barn

Läs mer→


Hur vi valt ut produkter till vår topplista

Alla kan behöva lite extra stöd och support under graviditet och amning. Två perioder i livet som kommer att belasta både ländrygg och armar. Här är en gravidkudde därmed en perfekt investering och särskilt utformad för att göra just detta ovan.

Denna multifunktionella kudde är perfekt för att ge stöd åt din ömmande rygg när du behöver sova under senare delen av graviditeten, men kan också placeras under eller runt barnet när du ammar för att ge lite extra stöd och lindra värk i dina armar och bröst.

Men för att kudden ska ge just dessa fördelar är det också viktigt att du gör ett skräddarsytt val. Allas kroppar och behov ser väldigt olika ut under graviditet och efter förlossning. Det är därför nödvändigt att du funderar på vilka egenskaper kudden ska ha för att vara extra gynnsam för dig.

När vi kikade på vilka olika gravid- och amningskuddar som marknaden hade att erbjuda var det framförallt några särskilda egenskaper som hade lite extra betydelse. Dessa är också punkter som du bör ha i åtanke när du gör ditt slutgiltiga val.

Form och design

Det finns väldigt många olika typer av gravid- och amningskuddar på marknaden och formen skiljer sig mycket mellan olika modeller. Beroende på vad kudden planeras att användas till kan det därför vara värt att kika på lite olika val. En fördel är därför om kudden enkelt kan justeras eller formas efter behov för att den ska få fler användningsområden.

Om du vill kunna använda den under graviditeten kommer det vara mer fördelaktigt om den är mer avlång för att ge stöd till din rygg och göra så du kan sova riktigt skönt. Om du däremot planerar att särskilt använda den när barnet är fött är det viktigt att kudden har en form som omger barnet för att ge lite extra stöd.

Om du letar efter en gravidkudde som är enkel att forma så kommer en kudde med innehållande EPS-kulor att vara ett litet extra bra val.

Tillverkningsmaterial

Nyfödda har en väldigt tunn och känslig hud som gör att de kan reagera på material som innehåller miljögifter och kemikalier.

Det är därför viktigt att du kikar på en kudde som då är tillverkad av bomull eller andra naturliga material som är skonsamma mot ditt barns känsliga hud. Material som dessa är också mycket mjuka och bevarar sin form längre så att kudden kan fortsätta att användas under flera år.

Så är du på jakt efter en bekväm gravidkudde för att underlätta under både graviditet och amning? Kika på vår topplista för att hitta din favorit.