Jaktradio test: Topp 5 bästa jaktradios på marknaden 2022

Vi har letat fram marknadens topp 5 bästa jaktradios för att underlätta dagarna i naturen och hjälpa dig att kommunicera med ditt jaktlag.Så när behöver man egentligen en jaktradio? En jaktradio är ett måste när du jagar med andra personer eller i ett område där det finns flera jakttorn nära varandra.

När vi letade igenom marknadens utbud så fokuserade vi på att inkludera de bästa valen inom flera olika prisklasser, men även jaktradios med lite olika funktioner och frekvenser. Kika på vår topplista för att hitta din favorit!

VÅRA favoriter

 • Vikt: 230 gram
 • Enkel att bära med sig
 • Vatten- och stöttålig
KONTROLLERA PRISET →
 • Två jaktfrekvenser
 • Premiumval
 • Snygg design
KONTROLLERA PRISET →
 • Whisper Mode och VOX
 • Kompakt design
 • För aktiv jakt
KONTROLLERA PRISET →

Jaktradio test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Zodiac One BT 31
Högst upp på listan hittar du denna utvecklade jaktradio One BT 31 från varumärket Zodiac. Med inkluderad 155 MHz frekvens kommer du ha flera olika kommunikationsvägar och detta gör Zodiacs modell mycket multifunktionell. Dessutom är den kompakt.
KONTROLLERA PRISET →
Hunter F2
Jaktradion F2 från Hunter ger dig möjligheten att kommunicera med andra analoga jaktenheter. Den kompakta designen gör den smidig att ha med sig i naturen samtidigt som dess konstruktion är både vatten- och stöttålig.
KONTROLLERA PRISET →
SVB Dico
Dico är en jaktradio som är framtagen för att vara både praktisk och driftvänlig. Denna modell har försetts med flera utmärkande funktioner, är ett prisvänligt val och har även en längre batteritid för att du alltid ska kunna kommunicera med ditt jaktlag ute i naturen.
KONTROLLERA PRISET →
SVB 21652
Om du har en mindre budget, men trots detta letar efter en funktionell modell som verkligen håller måttet så rekommenderar vi att du kikar på jaktradion 21652 från varumärket SVB. Trots sitt ringa pris har den försetts med funktioner som Whisper Mode och VOX.
KONTROLLERA PRISET →


1. Zodiac One BT 31 – Bäst i test

Zodiac One BT 31

KOLLA PRISET →

Varumärket Zodiac har presterat igen och efter jämförelser av marknadens utbud är det just One BT 31 som vi finner lite extra utmärkande.

Bidragande orsaker till dess placering på topplistan är framförallt jaktradions olika frekvenslägen i kombination med dess design och konstruktion. Om du letar efter en kvalitetsmodell som kommer underlätta kommunikation i naturen markant så är det framförallt One BT 31 som vi rekommenderar lite extra varmt.

Men det är framförallt en punkt som gör denna till ett smartare val och det är att jaktradion har försetts med både 31 och 155 MHZ i en och samma modell. Den allra första i sitt slag vilket gör den unik på marknaden.

Vad är då fördelen med detta? Detta innebär att du aldrig behöver välja vilken typ av frekvens som du vill använda under jakten och kan då kommunicera med jägare runt omkring dig på ett säkrare och mer effektivt sätt. Den adderade kombi-antennen säkerställer att jaktradion är kompatibel med samtliga frekvenser.

En stor bonus är också att One BT 31 från Zodiac är försedd med bluetooth-anslutning som gör att du kan koppla in hörlurar eller hörselkåpor med samtalsfunktion för en enklare användning.

Allt som allt är detta en stjärna på marknaden som passar dig som är seriös med din jakt!

Specifikationer:

 • Bluetooth-anslutning
 • Två jaktfrekvenser
 • Premiumval
 • Snygg design

Läs mer→

2. Hunter F2 – Flerspråkiga menyer

Hunter Hunter F2 Jaktradio

KOLLA PRISET →

Från varumärket Hunter hittar du denna praktiska jaktradio F2. Förutom att den har en kompakt design och är enkel att bära med sig har den även försetts med en flerspråkig meny så att den kan anpassad efter dig.

Men det är också flera andra tillägg som gör F2 till ett mycket bra val. Jaktradions vikt på endast 230 gram med inkluderat batteri gör att den kan vila i fickan eller fästas vid bältet utan att belasta eller tynga ner.

Jaktradions sänder även på två olika frekvensband (140 och 155 MHz) som gör den multifunktionell. Detta möjliggör även kontakt med andra analoga sändenheter för en mer säker jakt och där du kan veta vart alla befinner sig.

Konstruktionen är även någonting som Hunter har haft lite extra i åtanke. För att jaktradion ska vara robust och tålig har den försetts med både vatten- och stötskydd. Detta gör att den är IP54-klassad och därmed ett mycket pålitligt val.

Den generösa prislapp som F2 säljs för gör denna effektiva modell till ett lika bra val för etablerade och professionella jaktlag som dig som precis fått din jaktlicens och ska ge dig ut i skogen för första gången.

Specifikationer:

 • Frekvensband: 140 och 155 MHz
 • Vikt: 230 gram
 • Enkel att bära med sig
 • Vatten- och stöttålig

Läs mer→

3. SVB Dico – Bäst batteritid

SVB Dico

KOLLA PRISET →

Dico från varumärket SVB är en liten och nätt jaktradio med stor kapacitet. Denna modell är särskilt designad för att vara enkel att bära med sig, men har också ett inkluderat batteri med en längre drifttid. Detta gör att denna modell kan användas till lite olika typer av aktiviteter och alltså inte bara för jakt.

Jaktradion har dessutom försetts med en modern design där den har formats efter den allra senaste tekniken. Resultatet är en modell som verkligen håller måttet. Något dyrare för en vanligt jaktradio utan flera frekvensområden, men där du istället får andra fördelar i form och konstruktion och effektivitet.

För att du inte ska riskera att råka skrämma bort ditt jaktbyte har denna smarta jaktradio även försetts med de två praktiska funktionerna Whisper Mode och VOX. Detta gör att radion även plockar upp tysta konversationer mellan flera olika enheter. VOX-läget gör att du kan prata även när du håller i ditt vapen.

Modellen Dico inkluderar sju olika radiofrekvenser som kommer förprogrammerade och som kommer med eller utan subton. Allt som allt är denna modell ett mycket bra val som ger dig goda förutsättningar för kommunikation ute i naturen och därmed en större chans till en bättre jaktlycka!

Specifikationer:

 • Frekvenser med eller utan subton
 • Whisper Mode och VOX
 • Kompakt design
 • För aktiv jakt

Läs mer→

4. SVB 21652 – Bästa prisvänliga modell

SVB 21652

KOLLA PRISET →

Sist men inte minst vill vi även inkludera denna budgetvänliga jaktradion 21652 från varumärket SVB. Men låt inte det generösa priset lura dig. Denna modell har försetts med flera praktiska funktioner som gör den till ett bra val för flera olika typer av jakt. Dessutom är denna modell ett bra val för andra aktiviteter i skog och mark.

Modellen liknar varumärkets jaktradio Dico på flera plan där både Whisper Mode och VOX även här har inkluderats för att ge dig bättre förutsättningar att kommunicera med ditt jaktlag. Dessutom kan du använda jaktradion när du står med vapnet redo för att varna eller säkerställa jägares placering i naturen.

Jaktradion har även en design och konstruktion som gör den mycket tålig. Det yttre lagret skyddar vid stötar eller dåligt väderlag för att radion ska hålla i många, många år framöver. Dessutom har SVB tänkt till lite extra och skapat denna modell som är kompakt, ligger skönt i handen och tar upp minimalt med plats.

Om du har en något mindre budget, investerar i din allra första jaktradio eller letar efter en modell som inte är alltför avancerad så rekommenderar vi denna modell 21652 från SVB lite extra.

Specifikationer:

 • Whisper Mode och VOX
 • Kompakt design
 • Enkel att använda
 • Mycket prisvänlig

Läs mer→


Hur vi valt ut produkter till vår topplista

Aktiviteter i skog och mark som till exempel jakt kräver att man har med sig rätt utrustning och en god möjlighet att kommunicera. Mobiltelefoner i all ära, men om du kommer att befinna dig utomhus under större delen av dagen vill du inte riskera att mobilen dör och dessutom är det heller inte säkert att du kommer ha täckning överallt.

För att du ska kunna jaga på ett säkert sätt kommer en jaktradio att vara en nödvändig investering. Tack vare praktiska funktioner och sin kompakta storlek tar den upp minimalt med plats.

Det är dock viktigt att du gör ett val som passar dig eftersom olika modeller skiljer sig ganska mycket från varandra. Priset kommer också detta att skilja sig markant mellan olika modeller, så när är det då värt att spendera lite mer och är verkligen en dyr jaktradio det allra bästa valet?

Vi har gjort gedigen efterforskning inom kategorin jaktradio för att sedan kunna välja ut de modeller som vi vill rekommendera lite extra. Det var framförallt några punkter som vi hade extra i åtanke för att kunna göra vår bedömning. Men andra tester och utlåtanden lade också till grund för modellernas placering på just vår topplista.

Inkluderade frekvenser

I Sverige använder man sig av en av två olika jaktfrekvenser när man jagar. Detta är 155 eller 31 MHz och vilken som passar dig bäst beror helt och hållet på vart du jagar och när radion ska användas. Dessutom är det såklart viktigt att ditt jaktlag använder sig av samma frekvens så att ni kan kommunicera på ett säkert sätt.

155 MHz är en uppskattad radiofrekvens då det ger ett mycket bra ljud och dessutom har en längre räckvidd. En klar fördel är då om du investerar i en jaktradio där man kan använda båda frekvenserna. Men detta kommer då att addera en extra kostnad vid köpet som är viktigt att du har i åtanke.

På vår topplista hittar du lite olika val så att du kan göra ett skräddarsytt val!

Storlek och vikt

Jaktradions storlek och totala vikt är inte alltid en självklar sak som många har i åtanke. Men detta är dock två faktorer som kommer att göra stor skillnad när du befinner dig ute i naturen. Det sista du vill är att radion ska vara otymplig att bära med sig, tung att bära på och därmed inte riktigt fylla sin funktion.

Så kika på en jaktradio som är kompakt, lätt att hålla i och som dessutom har en låg vikt så att den är enkel att handskas med i vildmarken.


Funktioner och inställningar

En annan sak som kommer att göra modellen mer anpassad för dig och ditt jaktlag är vilka funktioner och inställningar som den är försedd med. Vilka funktioner som är nödvändiga skiljer sig mycket åt mellan olika jägare. Fundera därför på vilka som underlättar jakten för dig!

Två funktioner som vi tycker du ska kika lite extra på är VOX och Whisper Mode. Dessa funktioner gör det nämligen möjligt för dig att använda radion även när du har båda händerna på geväret.

Detta gör att du kan kommunicera med dina jaktkamrater och hålla dem informerade, samt alltid ha koll på deras position i skogen. En funktion som gör jakten mer säker.

Om du har tagit din jaktlicens och är på jakt efter en bra jaktradio, eller letar efter att uppgradera den modell som du redan har kommer topplistan ha någonting som faller dig i smaken!