Kaffemaskin test: Topp 5 bästa kaffemaskiner 2022

En kaffemaskin i hemmet är en liten lyx i vardagen som alla kaffedrickare bör unna sig. Med en skräddarsydd maskin kan du tillreda en perfekt kopp kaffe som har en balans av smak och arom. Sedan är du redo att ta dig an dagens alla utmaningar.

Många kaffemaskiner kan också ställas in med timer, så att du kan vakna till en kaffemaskin som brygger dagens första kopp utan att du behöver vänta in kaffemaskinen.

Olika kaffemaskiner på marknaden har försetts med lite olika för- och nackdelar, kapacitet, inställningar och möjligheter. Så här gäller det att du gör ett övervägt val och investerar i en kaffemaskin som kommer att vara skräddarsydd för just ditt hushåll. Hur många personer kommer att använda maskinen och vilken typ av kaffe gillar du att dricka?

Vi har letat fram marknadens bästa kaffemaskiner efter att ha noggrant jämfört marknadens utbud och olika funktioner. Oavsett om du gillar en espresso, cappuccino eller en klassisk kopp så innehåller topplistan någonting som kommer att falla dig i smaken. Vilken kaffemaskin väljer du?

VÅRA favoriter

 • Inkluderad timerfunktion
 • Två olika bryggmetoder
 • Minimalistisk design
KONTROLLERA PRISET →
 • Automatisk avstängning
 • Två olika bryggsätt
 • Lättläst kontrollpanel
KONTROLLERA PRISET →
 • 18 olika inställningar
 • Koppvärmare
 • Integrerad kaffekvarn
KONTROLLERA PRISET →

Kaffemaskin test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare
Om du vill ha fler valmöjligheter på morgonen så är Hamilton Beachs tvåvägsbryggare The Scoop en utmärkt investering. Här kan du brygga kaffe direkt ner i en kopp eller kanna om du har gäster på besök. Modellen är dessutom robust och stilren.
KONTROLLERA PRISET →
WMF Coffee Make Kimis Aroma Thermo
Med denna smarta kaffemaskin kan du brygga kaffet direkt ner i din takeaway-mugg. Kaffemaskinen tar upp minimalt med plats och termoskannan är tillverkad av rostfritt stål för att vara hållbar och bevara temperaturen på kaffet längre.
KONTROLLERA PRISET →
Sage by Heston Blumenthal Barista Express
Denna rejäla kaffemaskin kommer snabbt bli din nya bästa vän. Med 18 olika inställningar, digital display och temperaturkontroll kan du få en skräddarsydd kopp kaffe och har även möjlighet att brygga två koppar samtidigt. Denna får dig att känna dig som en riktig barista!
KONTROLLERA PRISET →
Smeg Retro Kaffebryggare
Om du letar efter en kaffemaskin som har en tidlös design och form så bör du kika på denna retro kaffebryggare från Smeg. Perfekt om du älskar en traditionell bryggkaffe på morgonen. Maskinen är rejäl och har en kapacitet på upp till 10 koppar.
KONTROLLERA PRISET →
OBH Nordica Adagio Kaffebryggare
Den mycket prisvänliga kaffebryggaren Adagio från OBH Nordica har en enklare design och konstruktion, samtidigt som den är robust och enkel att använda. Byggd för att ge dig en perfekt kopp bryggkaffe varje gång. Dessutom håller den kaffet varmt i upp till 4 timmar.
KONTROLLERA PRISET →

1. Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare – Bästa kaffemaskinen

Hamilton Beach The Scoop Tvåvägsbryggare

KOLLA PRISET →

Med tvåvägsbryggaren The Scoop från varumärket Hamilton Beach har du alla förutsättningar för att kunna tillreda både en enstaka kopp kaffe eller en hel kanna om du gillar att ta tid på morgonen och verkligen njuta av dagens första timmar. Maskinens smarta konstruktion gör den mycket effektiv och har en stabil design som du kan lita på.

För att spara energi beroende på vilken typ av kaffe du vill tillreda har kaffemaskinen försetts med två separata bryggningssystem. På kontrollpanelen kan du enkelt justera maskinen för ditt kaffebehov. Detta i kombination med maskinens generösa prislapp gör att vi valde att utse denna modell som marknadens bästa val av kaffemaskin.

En stor fördel med denna maskin är också att det inte krävs någon användning av pappersfilter. Istället har den försetts med evighetsfiltret GoldTone, vilket gör att du kan sänka kostnaden per kopp kaffe i hemmet. Kaffebryggaren kan även ställas in efter styrka, så att du kan välja om du vill ha en starkare kopp eller inte.

The Scoop är efter våra jämförelser av marknadens utbud lika snäll för miljön som den också är för din plånbok. Adderade säkerhetsfunktioner gör också att maskinen stängs av automatiskt om den inte används på 40 minuter. Detta gör att du aldrig behöver oroa dig för om kaffemaskinen har råkat glömmas på.

Helt enkelt en kaffemaskin som gör din vardag enklare!

Specifikationer:

 • Automatisk avstängning
 • Inga pappersfilter krävs
 • Två olika bryggsätt
 • Lättläst kontrollpanel

Läs mer→

2. WMF Coffee Make Kimis Aroma Thermo – Bästa on the go

WMF Coffee Make Kimis Aroma Thermo

KOLLA PRISET →

Varumärket WMF har designat en kaffemaskin som är särskilt utformad för dig som har begränsat med tid på morgonen och gärna dricker kaffet på språng.

Med maskinens bryggsystem kan kaffet bryggas direkt ner i dess takeaway-mugg som är tillverkad av rostfritt stål och rymmer 0,35 liter kaffe. Tillräckligt för att ge dig en välbehövd boost av energi på morgonen. Om du istället vill avnjuta en stillsam kopp i hemmet kan du även använda termoskannan som bevarar värmen på kaffet längre.

Några andra fördelar med Coffee Make Kimis Aroma Thermo är att den tar upp minimalt med plats i köket. Tack vare sin smala design och konstruktion är den väldigt lättplacerad i köket. Detaljerna i rostfritt stål gör också kaffemaskinen till ett fint inslag i hemmet när den inte används.

Utöver detta är det ytterligare en sak som imponerar och detta är den inkluderade timerfunktionen. Med timern kan du programmera när du vill att kaffet ska stå klart och kan därmed vakna upp varje morgon till ett hem som doftar ljuvligt!

Specifikationer:

 • Inkluderad timerfunktion
 • Två olika bryggmetoder
 • Minimalistisk design
 • Material: Rostfritt stål

Läs mer→

3. Sage by Heston Blumenthal Barista Express – Bästa premiummodell

Sage by Heston Blumenthal Barista Express

KOLLA PRISET →

Sage By Beston Blumenthals premiummodell, kaffemaskinen Barista Express är allt som du har drömt om och lite till. Denna kaffemaskin kommer enkelt förvandla dig till en professionell barista där du kan tillreda både vanligt kaffe, en starkare espresso eller en krämig latte.

De inkluderade funktionerna ger denna maskin ett väldigt gediget användningsområde. Här har vi mängder av utmärkande funktioner att prata om. Bland annat har en integrerad kaffekvarn inkluderats, vilket gör att du kan mala kaffebönorna direkt ner i filtret och behöver därför inte investera i en kaffekvarn.

Det allra bästa kaffet får du om bönorna precis har malts, då all arom och smak kommer fram bättre.

Utöver detta har kaffemaskinen även 18 olika inställningar som gör att du kan skräddarsy koppen du dricker, inbyggd mjölkskummare som gör att du även kan lyxa till det med en latte eller cappuccino, samt maskinens design och form som är en stor fördel i sig. Den kommer garanterat bli ett samtalsämne för alla du bjuder över på en fika.

För att du ska kunna hålla kaffet varmt så har kaffemaskinen Barista Express även försetts med koppvärmare och förvaringsbricka. Visserligen kostar denna modell mer vid inköp, men ger dig också så många fördelar och är otroligt multifunktionell!

Specifikationer:

 • 18 olika inställningar
 • Koppvärmare
 • Integrerad kaffekvarn
 • Inbyggd mjölkskummare

Läs mer→

4. Smeg Retro Kaffebryggare – Bästa tidlösa design

Smeg Retro Kaffebryggare

KOLLA PRISET →

Smeg imponerar ständigt med sina köksmaskiner, tack vare sin tidlösa design i kombination med smarta funktioner som underlättar din vardag. Deras kaffebryggare är heller inget undantag och ger dig allt som du behöver för att kunna brygga en perfekt kopp kaffe varje dag.

Kaffebryggaren har en kapacitet på upp till 10 koppar och på modellens display kan du enkelt ställa in hur mycket kaffe som ska tillagas och även se hur mycket tid som kvarstår innan kaffet kan serveras till dina gäster.

En funktion som gör att du kan planera din morgon bättre är den inkluderade timerfunktionen. Med denna kan du ställa in exakt när du vill att kaffet ska vara klart och kan då spara tid på morgonen. Den inkluderade avkalkningsindikatorn och anti-droppspärren underlättar också hantering av maskinen och håller köksbänken ren.

Vad som helt klart gör denna modellen så utmärkande är dess retrodesign som ger köket ett fint helhetsintryck och går utmärkt att kombinera med Smegs andra köksmaskiner. Detta är kanske inte marknadens mest prisvänliga modell, men du får en robust kaffebryggare och är ett utmärkt val för dig som prioriterar en snygg design.

Specifikationer:

 • Antidropp-spärr
 • Retro design
 • Kapacitet: Upp till 10 koppar
 • Timerfunktion

Läs mer→

5. OBH Nordica Adagio Kaffebryggare – Bästa prisvänliga modell

OBH Nordica Adagio Kaffebryggare

KOLLA PRISET →

Sist men inte minst har vi även den mycket prisvänliga kaffebryggaren Adagio från varumärket OBH Nordica. Här får du en rejäl maskin som inte slår hål på spargrisen. Den klassiska designen gör att denna modell passar samtliga kök och har en kapacitet på upp till 8 koppar.

Adagio är tillverkad med en dubbelväggsdesign och vakuumbehållare som säkerställer att det bryggda kaffet håller sig varmt i upp till 4 timmar. Detta gör att du kan avnjuta ditt kaffe utan stress för att det ska kallna.

Några andra funktioner som vi vill nämna är det inkluderade antidropp-skyddet som säkerställer att kaffet inte droppar ner om du råkar ta bort kannan för tidigt under bryggningsprocessen.

Maskinen stänger också av sig själv efter en stund, vilket gör att du kan fokusera på samtalet med dina vänner under fikastunden istället för att oroa dig för en kaffebryggare som står på. OBH Nordica visar här att en funktionell kaffebryggare inte behöver kosta flera tusen kronor för att göra gott kaffe!

Specifikationer:

 • Håller kaffet varmt i 4 timmar
 • Antidropp-skydd
 • Dubbelväggsdesign
 • Automatisk avstängning

Läs mer→


Hur vi valt produkter till vår topplista

En kaffemaskin är för många en ganska självklar investering. Det är inte många länder som dricker lika mycket kaffe som oss svenskar och vi varierar friskt mellan bryggkaffe och en liten starkare kopp espresso eller kaffe med skummad mjölk.

Fördelen med många kaffemaskiner är just att du kan brygga lite olika typer av kaffe. Om du har en mer klassisk smak så kan du också investera i en kaffebryggare.

Det var därför viktigt för oss att leta fram kaffemaskiner och även bryggare av hög kvalitet som har fått goda recensioner och hamnat högt upp på andra topplistor. Dessutom har vi tagit del av tester av maskinerna för att säkerställa att de håller vad de lovar och har funktioner som underlättar din vardag.

Så vilken kaffemaskin är då det allra bästa valet för dig? Detta beror helt och hållet på vilken typ av kaffe du gillar att dricka. Nedan har vi listat några punkter som du kan ha i åtanke för att kunna göra det allra bästa valet av kaffemaskin för ditt hem.

Kaffemaskin eller kaffebryggare?

Prisskillnaden mellan en mer rejäl kaffemaskin med ett större användningsområde och en klassisk kaffebryggare kan ofta vara ganska stor. Så här gäller det att du funderar på vilken typ av kaffe som du faktiskt uppskattar att dricka. Båda alternativen har också sina för- och nackdelar, vilket är värt att ha i åtanke innan du väljer.

Kaffemaskin

En kaffemaskin kräver oftast lite mer jobb och planering, om du inte väljer en kapselmaskin. Filtersystem och tillbehör måste även rengöras efter användning och de bönor som du måste använda kan också göra att priset per kopp stiger.

Kaffebryggare

En del kaffemaskiner är utrustade för att du ska kunna göra flera koppar samtidigt, men med en kaffebryggare är det dock betydligt enklare och går väldigt snabbt och smidigt. Om du vill kunna dricka flera koppar på morgonen och letar efter en mer prisvärd modell så är det framförallt en kaffebryggare som du bör kika lite extra på.

Inställningar och funktioner

En annan sak som är viktig att du funderar på är att maskinen du väljer har rätt funktioner och inställningar för dig. En fördel är om du kan justera hur mycket kaffe som ska bryggas, hur stark varje kopp ska vara och en stor bonus är såklart också om en mjölkskummare har inkluderats för att du ska kunna variera ditt kaffedrickande.

Självklart spelar även kaffemaskinens design och form en betydelse. Eftersom många väljer att ha den framme för jämnan så är det viktigt att den passar ditt kök och har en design som tilltalar dig.

Så om du är på jakt efter en kaffemaskin med bra funktioner och en fin design, kika på vår topplista för att hitta din favorit!