Kolsyremaskin test: Topp 5 kolsyremaskiner på marknaden

Under flera år har populariteten för kolsyremaskiner ökat och anledningen för många är att det är mer praktiskt, effektivt och miljövänligt. Med denna köksmaskin behöver du aldrig mer släpa hem tunga läsk- eller vattenflaskor. Istället kan du göra din egen dryck på hemmaplan när helst du önskar.

Men vilken typ av kolsyremaskin som du bör investera beror helt och hållet på hur du planerar att använda den, samt hur stor läskdrickare du är.

Sodastream kanske är det varumärke som har fått den allra största uppmärksamheten på marknaden, men vi har även letat fram några andra modeller som vi finner utmärkande!

VÅRA favoriter

 • Inkluderar kolsyrepatron
 • Trådlös modell
 • Klassisk design
KONTROLLERA PRISET →
 • Kapacitet: 0,8 liter
 • Stilren design
 • Material: Rostfritt stål
KONTROLLERA PRISET →
 • Bra pris
 • Trådlös modell
 • Extra slimmad design
KONTROLLERA PRISET →

Kolsyremaskin test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Aarke Carbonator 3
Högst upp på listan hittar du Aarkes utvecklade kolsyremaskin Carbonator 3. Dess design gör att den sticker ut på marknaden och är stilren för att inte vara för iögonfallande. Dessutom är den mycket effektiv där vattnet får en perfekt mängd bubblor på 10 sekunder!
KONTROLLERA PRISET →
Aqvia Exclusive Kolsyremaskin
En stor anledning till denna modells placering på topplistan är att den är designad för att vara kompatibel med samtliga kolsyrepatroner och andra tillbehör. Dessutom ingår det en kolsyrepatron vid köp, vilket gör denna modell till ett prisvänligt val!
KONTROLLERA PRISET →
SodaStream Spirit
När kolsyremaskiner kommer på tal så kanske det framförallt är SodaStream som man tänker lite extra på. Varumärkets modell Spirit är därför en stor kundfavorit och är kompakt, enkel att använda och dessutom mycket prisvänlig.
KONTROLLERA PRISET →
MySoda Woody Pigeon
Förutom att denna modell är mycket prisvänlig så är den också mycket effektiv och är anpassad för att vara kompatibel med kolsyrepatroner även från andra varumärken. Designen är mycket stilren, passar de flesta kök och har även en tystare drift.
KONTROLLERA PRISET →
Aarke Carbonator 3
Carbonator 3 från Aarke är helt klart utmärkande på flera punkter och framförallt vad gäller design. Denna stilrena maskin passar de flesta kök och är mycket enkel att använda. En fördel är också att den är helt sladdlös och därför är mycket lättplacerad.
KONTROLLERA PRISET →


1. Aarke Carbonator 3 – Bäst i test

Aarke Carbonator 3

KOLLA PRISET →

Aarkes kolsyremaskin Carbonator 3 är både en populär modell hos kunder och olika testpaneler. Dess höga placering enligt andra tester i kombination med våra egna jämförelser av marknadens utbud har gjort att även vi vill slå ett litet extra slag för denna modell.

Carbonator 3 har en snygg design, är praktisk att använda och finns att köpa i flera olika färger för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val. Här får du mycket för pengarna, samtidigt som Aarke har designat den med flera spännande tillägg som vi ska kika lite djupare på här.

Maskinen har en kapacitet på 0,8 liter för varje petflaska som är tillverkad av BPA-fri plast, för att göra denna modell säker och miljövänlig att använda.

Kolsyremaskinen är tillverkad av robust rostfritt stål som gör den till ett mycket fint inslag i samtliga kök. Även inkluderad droppbricka är tillverkad av samma material för att ge ett mer enhetligt intryck. En snygg detalj som vi gillar skarpt.

Konstruktionens säkerhet stärks sedan ytterligare med en medföljande garanti på två år för att säkerställa att du kan bubbla ditt vatten eller göra läsk hemma under många år framöver. Letar du efter en väldesignad och mycket funktionell kolsyremaskin så rekommenderar vi att du kikar lite extra på Carbonator 3.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,8 liter
 • Petflaska i BPA-fri plast
 • Stilren design
 • Material: Rostfritt stål

Läs mer→

2. Aqvia Exclusive Kolsyremaskin – Kompatibel med samtliga kolsyrepatroner

Aqvia Exclusive Kolsyremaskin

KOLLA PRISET →

Kolsyremaskinen Exklusive från varumärket Aqvia har en klassisk design och konstruktion som gör den mycket enkel att använda. Perfekt att använda när du vill använda ditt kranvatten för att göra ditt eget bubbelvatten till myskvällarna hemma. Dessutom kammade denna modell hem förstaplaceringen i Wiseguides test av kolsyremaskiner.

Exclusive har flera utmärkande egenskaper där dess pris helt klart är en bidragande faktor till dess placering på topplistan. Dessutom är maskinen helt trådlös för att underlätta placering och användning.

Perfekt för de flesta kök och är tillverkad helt i rostfritt stål som även är smutsavstötande för att kolsyremaskinen ska hålla sig ren och fräsch längre.

Denna modell är även designad för att du enkelt ska kunna ta i och ur petflaskan för en smidigare användning. Den är även perfekt om du vill göra flera omgångar bubbelvatten på samma kväll.

Vid inköp ingår en kolsyrepatron, men fördelen är att när den behöver bytas ut är Exclusive designad för att vara kompatibel med samtliga kolsyrepatroner på marknaden. Detta kommer att göra det smidigare att hitta ett alternativ i butiken så att du aldrig behöver vara utan din favoritdryck.

Specifikationer:

 • Tillverkad av miljövänliga material
 • Inkluderar kolsyrepatron
 • Trådlös modell
 • Klassisk design

Läs mer→

3. SodaStream Spirit – Kundfavorit

SodaStream Spirit

KOLLA PRISET →

Pratar man kolsyremaskiner så kommer varumärket SodaStream komma på tal. SodaStream är fanbäraren för kolsyremaskiner enligt många, även fast allt fler nya varumärken och modeller har trätt fram sedan lanseringen. Däremot är SodaStreams kolsyremaskin Spirit fortfarande en stor kundfavorit på marknaden.

Denna kompakta och smala design gör att den tar upp minimalt med plats på köksbänken, men underlättar även förvaring av den i ett skåp. Mönsterdesignen som är diskret gör den även till ett mycket fint inslag i köket och sticker ut från marknadens utbud.

Kolsyremaskinens funktioner i kombination med dess pris är även det en bidragande faktor till att vi ville inkludera just denna modell. Maskinens praktiska lock gör att du kan ta ur PET-flaskan på ett smidigare sätt. Dessutom krävs det inte att du skruvar in flaskan för att den ska sitta på plats när vattnet bubblas.

Just denna modell från SodaStream har även försetts med en modern teknik som gör den extremt tystgående. Dessutom har den försetts med ett trådlöst system så att du kan placera den vart som helst och även kunna ta med den på picnic, till sommarstugan eller under husvagnssemestern.

Specifikationer:

 • Bra pris
 • Behöver inte skruvas fast
 • Trådlös modell
 • Extra slimmad design

Läs mer→

4. MySoda Woody Pigeon – Bästa prisvänliga

MySoda Woody Pigeon

KOLLA PRISET →

Från varumärket MySoda hittar du denna stilrena och mycket prisvänliga kolsyremaskin Woody Pigeon. Här får du verkligen mycket för pengarna och är den modell som vi har utsett till marknadens bästa prisvänliga val.

Men det är inte bara priset som gör denna modell utmärkande. Den är även konstruerad för att vara effektiv, praktisk för även ovana händer och har dessutom försetts med en större vattenflaska på 1 liter för att du ska kunna bubbla vatten åt hela familjen.

MySoda har även säkerställt att du kan ersätta patronen när helst du önskar och har därför gjort kolsyremaskinen kompatibel med samtliga patroner på marknaden, även från andra varumärken.

Kikar man på maskinens design så är den mycket kompakt och stilren där den blir ett fint inslag i samtliga kök och även kan inhandlas i flera olika färger. Välj en färg som passar ditt kök och inredning!

MySoda är dessutom ett varumärke som tar miljön i åtanke genom både produktion, leverans och val av material, där trä är det huvudsakliga materialet som används och som har omvandlats till 100% förnybar biokomposit. Om du vill göra ett extra miljömedvetet val så kommer Woody Pigeon att vara ett utmärkt val.

Specifikationer:

 • 100% förnybar komposit
 • 5 olika färger
 • Stilren design
 • Mycket prisvänlig

Läs mer→

5. Aarke Carbonator 3 – Bästa design

Aarke Carbonator 3

KOLLA PRISET →

Här har vi Aarkes Carbonator 3, men denna gången i en stilren vit design. Ett särskilt bra val för dig som prioriterar funktioner, men som också vill att kolsyremaskinen ska göra ett intryck i köket.

Med flera utmärkande funktioner är denna modell mycket effektiv, praktisk att använda och kan dessutom användas till flera olika typer av drycker. Gillar du sötare läsk så kan kranvattnet kombineras med en passande smaksättning och därefter skapar Carbonator 3 en perfekt mängd bubblor i vattnet på under 10 sekunder. Snabbt och smidigt!

Carbonator 3 är designad för att stå stabilt på köksbänken under användning, men är dessutom mycket lättplacerad då den är helt sladdlös. Detta underlättar också om du vill kunna ta med kolsyremaskinen på utflykter eller när du är bortbjuden.

Denna starka kandidat kommer garanterat att bli en fin present till någon som tycker om bubblor i sin dryck. Men är också ett bra val när du vill lyxa till det själv på hemmaplan.

Specifikationer:

 • Bubblor på 10 sekunder
 • Trådlös design
 • Finns i flera olika färger
 • Enkel att använda

Läs mer→


Hur vi valt produkter till vår topplista

Att släpa hem tunga flaskor från mataffären kan snabbt bli ganska påfrestande, då framförallt om bubblig dryck är en storfavorit i ditt hushåll och du måste köpa flera åt gången. Dessutom kommer detta att generera i en hel del onödig plast där du kan dra ner på ditt klimatavtryck rejält genom att istället köpa en kolsyremaskin.

Utöver detta kommer din plånbok att tacka dig. För under tusenlappen hittar du flera stycken maskiner av hög kvalitet och som verkligen presterar. Men har du en något högre budget kan du även hitta andra modeller som faller dig i smaken på vår topplista.

Men hur valde vi då ut vilka modeller som vi skulle inkludera? Nedan kan du läsa lite mer ingående på de punkter som vi hade i åtanke, men även de saker som du bör ha i särskilt åtanke för att kunna göra ett skräddarsytt val!

Maskinens kapacitet

Hur mycket bubbelvatten brukar du dricka i genomsnitt och hur mycket brukar du dricka vid ett och samma tillfälle? För att göra maskinen extra effektiv och skräddarsydd för dig är det viktigt att du väljer en modell som inte är för liten.

Om du kan bubbla allt vatten samtidigt så kommer detta helt klart vara en fördel. Vi har valt att inkludera lite lite typer av kolsyremaskiner för att du ska kunna göra ett genomtänkt val!

Design och material

Beroende på hur ditt kök ser ut och hur mycket plats du har att undvara så kan det också vara värt att kika på olika modellers design och tillverkningsmaterial. En stor fördel är om modellen du väljer är helt trådlös då detta gör den mycket lättplacerad och även enkel att ta med när du ska på utflykt eller liknande.

Fundera även på vilken typ av färg som kommer att passa bra i ditt kök och hur stor plats den ska ta. Det finns smalare och mer kompakta modeller att välja mellan om du har mindre plats i köket för kolsyremaskinen.

Materialet kommer att bidra till en kolsyremaskin som håller längre och som dessutom är betydligt enklare att rengöra. Komposit eller rostfritt stål är då två utmärkande material som kommer att bidra till en bättre upplevelse.

Byte av kolsyrepatron

Men det är ytterligare en sak som kommer att göra stor skillnad under användning och det är vilket typ av kolsyresystem som maskinen har, samt vilka typer av patroner som den är kompatibel med.

Bäst är att välja en modell som är anpassad för samtliga patroner på marknaden, då det gör att du kan inhandla en ny patron i din matbutik utan att behöva leta runt alltför mycket. När patronen ska bytas ut bör kolsyremaskinen du väljer även vara försedd med ett praktiskt system och lock som gör att du kan ta i och ur patronen utan krångel.

Så om du är en fantast av bubbliga drycker så kommer du att spara både pengar och ork genom att inhandla en passande kolsyremaskin. Kika på vår topplista för att hitta din favorit och glöm heller inte att köpa till passande smaksättningar om du gillar mer fruktiga eller söta drycker!