Mandolin test: Topp 5 bästa mandolin 2022

En mandolin är ett perfekt köp för dig som älskar matlagning. Det är alltid kul med nya redskap och framförallt när de underlättar och gör det smidigare för dig att kunna laga mat. Här har vi letat fram de bästa 5 mandolinerna, och vilka fördelar de har så du enkelt kan välja den som passar dig bäst.

Så vad är en mandolin? En mandolin gör det mycket enklare för dig att arbeta i köket. Med hjälp av en mandolin så skär du enkelt upp alla grönsaker som du behöver i salladen eller i maten. På baksidan av mandolinen ställer du in hur tjocka skivor du vill ha. Du kan skruva på reglaget för att få plattan den sitter på att åka upp eller ned.

Sedan vänder du på mandolinen och ser till med lätt hand att justera så att plattan ligger rakt i linje med de vassa eggen. Denna produkt underlättar, strimlar och skivar som en matberedare som gömmer sig smidigt i skåpen utan att ta upp mycket plats!

Vi har jämfört olika produkter som finns på marknaden och på så sätt lyckats skapa en topplista med de bästa mandolinerna. Med hjälp av denna lista så kan du hitta den perfekta mandolinen som passar för just dig och din typ av matlagning. Se fram emot att laga mat med en mandolin som kommer underlättar för dig i vardagen!

VÅRA favoriter

 • Funktionellt set i 5 olika delar
 • Tål att rengöras i diskmaskin
 • Mandolin som vunnit bäst i test
KONTROLLERA PRISET →
 • Japansk mandolin med keramiskt blad
 • Ställbar tjocklek från 0,5-3 mm
 • Tål maskindisk
KONTROLLERA PRISET →
 • Enkel att använda & rengöra
 • Ställbar i 17 olika lägen
 • Stilren design i rostfritt stål
KONTROLLERA PRISET →

Mandolin test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Kyocera Mandolin med Keramiskt Blad Ställbar
Detta är den bästa mandolinen på marknaden. Den är gjord i mycket hög kvalitet och skär dina grönsaker i perfekta skivor, exakt så som du vill ha dem!
KONTROLLERA PRISET →
Kyocera Mandolin Set
Detta mandolinset ger dig mycket för pengarna och är därför ett mycket prisvärt alternativ. Det består av 5 olika delar, vilket bland annat inkluderar en ostrivare, julienne och en enastående mandolin. Detta set gör dig till en mästerkock i köket!
KONTROLLERA PRISET →
Oxo Good Grips Chef's Mandolin 2.0 i Rostfritt Stål
Med detta mandolinjärn från OXO kan du skära på 21 olika sätt, vilket gör det möjligt för dig att få dina skivor formade på många olika sätt. Med denna modell är det möjligt för dig att förbereda dina råvaror som en professionell kock även utan de professionella färdigheterna.
KONTROLLERA PRISET →
IMK Mandolin Rostfritt stål
Denna mandolin är mycket enkel att använda när du ska skiva och strimla dina grönsaker eller frukt. Den har en steglös inställning av tjocklek för skivning och gummiben som ökar mandolinens stabilitet. Det är ett prisvärt val som passar perfekt i köket.
KONTROLLERA PRISET →
Heirol Mandolin Justerbart Blad
Denna mandolin från det finska märket Heirol är ett bra val – du kan riva exakt vad du vill och få skivorna i den perfekta storleken. Ett smart val som används på ett mycket enkelt sätt!
KONTROLLERA PRISET →

1. Kyocera Mandolin med Keramiskt Blad Ställbar – Bäst i test

Kyocera mandolin med keramiskt blad ställbar

KOLLA PRISET →

Det japanska märket Kyocera producerar köksprodukter och knivar med en enastående teknisk färdighet som garanterar det allra senaste inom köksteknik. Denna mandolin är en av de utmärkta produkterna som de skapat!

Den är gjord i mycket hög kvalitet och är även otroligt enkel att använda. Det är inget du behöver montera upp, utan den kan börja användas med en gång så fort du öppnat förpackningen. Det enda du behöver göra är att ställa in tjockleken som du vill ha mellan 0,5 mm till 3 mm. På så sätt kan du skiva i exakt den storlek som du vill ha.

Det keramiska bladet på mandolinen håller skärpan länge och mandolinen går även att diska i diskmaskinen, något som är en stor fördel då det kan vara skönt att behöva slippa att diska för hand.

Denna mandolin är ett mycket praktiskt redskap i köket och underlättar vid all typ av matlagning. Det går utmärkt och är framförallt väldigt smidigt för dig att skiva alla typer av grönsaker eller rotfrukter såsom lök, palsternacka eller gurka.

Kortfattat så är det här ett utmärkt val för dig som är på jakt efter en mandolin. Denna modell underlättar för dig i köket och förhoppningsvis göra din matlagning mycket roligare!

Specifikationer:

 • Japansk mandolin med keramiskt blad
 • Ställbar tjocklek från 0,5-3 mm
 • Tål maskindisk

Läs mer→

2. Kyocera Mandolin Set – Mest för pengarna

Kyocera Mandolin Set

KOLLA PRISET →

Detta Kyocera manolinset är mycket funktionellt och gör dig till en utmärkt mästerkock i ditt kök. Det består av 5 delar, en mandolin med keramiskt ställbart blad, julienne med keramiskt blad, ostrivare, behållare och plasthållare.

Det är ett mycket praktiskt set som kommer med en mängd olika riv- och skivmöjligheter. Den är smidig att använda och du behöver bara placera redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren så kan du snabbt och effektivt riva eller skiva dina grönsaker. Lätt och smidigt utan stök i köket.

I detta set medföljer Kyoceras populära mandolin med ett ställbart blad. Den är mycket vass och passar perfekt för att skiva allt ifrån gurka och lök eller chips tunna som löv.

Du får även med en julienne som du kan använda för att få perfekta strimlor av till exempel zucchini eller morot. Den är gjord i mycket hög kvalitet och är superenkel att använda, och det är framförallt tack vare det vassa keramiska bladet.

Det medföljer också en mycket praktiskt och bra ostrivare som är perfekt att använda när du exempelvis ska riva parmesan över din köttfärssås eller ner i pastan. Behållaren som medföljer är gjord i plast och garanterar dig ett mycket mindre stökigt kök. Allt som blivit rivet, skivat eller strimlat hamnar på samma ställe i din nya behållare.

Plasthållaren som kommer med i setet ökar din säkerhet. När du kommer till slutet av grönsaken eller frukten så är den perfekt att ha nära till hands, du behöver alltså inte oroa dig över att råka skära dig.

Redskapen i detta set är fantastiska att arbeta med i köket och de keramiska bladens skärpa är en klar fördel! Ett extra plus med hållaren är att det sitter ett litet dekorationsverktyg på sidan, vilket är perfekt för dig som skulle vilja visa upp det lilla extra och imponera på sina gäster med en mycket fin och välkomnande uppläggning.

Specifikationer:

 • Funktionellt set i 5 olika delar
 • Tål att rengöras i diskmaskin
 • Mandolin som vunnit bäst i test

Läs mer→

3. Oxo Good Grips Chef’s Mandolin 2.0 i Rostfritt Stål – Multifunktionell modell

Oxo Good Grips Chef's Mandolin 2.0 i Rostfritt Stål

KOLLA PRISET →

Detta är en mycket proffsig mandolin från märket Oxo. Med denna mandolin kan du skära dina grönsaker och frukter på 21 olika sätt. Tjockleken kan ställas in med intervaller på 0,5 mm och knivarna kan varieras mellan raka, vågiga och inbyggda julienne- och pommes frites knivar. På detta sätt får du en värld av möjligheter.

Med indikatorfönstret som mandolinen har kan du se varje inställning från ovansidan. Det är en mycket stilren design som är gjort i japanskt sylvasst rostfritt stål. Mandolinen är mycket lätt och bekväm att använda och ger dig ett stort utbud av många olika matlagningsmöjligheter.

Det är en mycket multifunktionell modell som gör underverk för dig i ditt kök, ett köp som du inte kommer att ångra.

Specifikationer: 

 • Enkel att använda & rengöra
 • Ställbar i 17 olika lägen
 • Stilren design i rostfritt stål

Läs mer→

4. IMK Mandolin Rostfritt stål – Utmärkt val

IMK Mandolin Rostfritt stål

KOLLA PRISET →

Denna IMK mandolin är ett mycket klassiskt val när det kommer till mandoliner. Den är gjord i rostfritt stål och är oerhört enkel att använda. På det smidigaste sättet kan du skiva eller strimla dina grönsaker och frukter.

Den har ett mycket praktiskt vred som steglöst låter dig justera tjockleken för det råvaror du vill skiva, upp till hela 9 mm. Det är även samma vred som du använder för att använda julienne- och pommes frites bladen.

Julienne-inställningen ger strimlor som är 4,5 mm breda eller stavar som blir 9 mm breda. Den är enkel att ta av och på så sätt blir den även mycket smidig att skölja eller diska. Samtliga delar kan även diskas i diskmaskinen, vilket är en klar bonus.

En bra egenskap som denna mandolin har är att benen är gummerade vilket hindrar mandolinen från att glida runt på bänken. Produkten har även ett rejält handtag som ger dig en mycket stadig hantering. Med denna mandolin så får du även med ett fingerskydd som alltid rekommenderas vid användning.

Specifikationer:

 • Skivar och strimlar snabbt och enkelt
 • Tål maskindisk
 • Gummerade ben för ökad stabilitet

Läs mer→

5. Heirol Mandolin Justerbart Blad – Enkel användning

Heirol Mandolin Justerbart blad

KOLLA PRISET →

Det finska märket Heirol har tagit fram denna otroliga mandolin som har ett justerbart blad. Tjockleken kan ställas in från 1 mm till 3,5 mm. Med denna mandolin kan du därför få de perfekt skivade grönsakerna eller frukterna enkelt och smidigt.

Denna mandolin har även ett julienneblad så du kan göra supergoda hemmagjorda pommes frites. Bladen är även i rostfritt stål vilket är till en stor fördel då de håller längre.

Den här mandolinen är mycket enkel att använda och underlättar mycket i din vardag. Med hjälp utav glidskyddet som är undertill så står den mycket stadigt på bänken och riskerar inte att glida runt.

Mandolinen ska diskas för hand vilket ökar produktens livslängd och håller din mandolin fin och fräsch så länge som möjligt. Med denna mandolin kan du laga mat som ett proffs utan att behöva plocka upp en enda kniv från kökslådan!

Specifikationer:

 • Ska diskas för hand
 • Riv vilka frukter och grönsaker du vill i perfekt storlek
 • Smidig och enkel användning

Läs mer→


Hur vi valt produkter till vår topplista

När man precis fått vetskap om vad en mandolin är eller om man skulle vilja köpa en ny och fräschare modell så kan det vara svårt att välja vilken man ska ha. Det är bra att tänka på vilka funktioner man vill att modellen ska ha och exakt vad man vill använda den till.

När vi skapade vår topplista så har vi fokuserat på en del olika punkter och de ska vi kika lite närmre på här nedan.

Enkel och smidig att använda

Att en mandolin ska vara enkel att använda var ett måste för oss när vi skapade denna topplista, speciellt med tanke på att en mandolin ska vara ett redskap som ska underlätta för dig i köket, inte göra saker svårare. Den ska vara enkel att använda och enkel att komma igång med.

Enkel att rengöra i diskmaskin eller för hand

Ett vanligt problem som kan förekomma med vissa mandoliner är att de kan vara svåra att rengöra, vilket självklart är något vi alla vill undvika. För oss är det viktigt att en mandolin ska kunna diskas på ett snabbt och enkelt sätt – helst ska man bara kunna diska den under kranen efter användning.

En bra mandolin måste helst också kunna diskas i diskmaskinen utan att du behöva lossa eller montera isär olika delar. För att den ska kunna vara enkel att rengöra så ställs det självklart ganska stora krav på konstruktionen. Om mandolinen är för avancerad så blir den mycket svårare att rengöra.

Därför är det bra att välja en mandolin som är väldigt enkel i sitt utförande för då blir den även väldigt enkel att diska.

Vi hoppas att den här korta guiden och vår lista med marknadens toppmandoliner kan vara till hjälp för dig som köper en mandolin för första gången, eller som är ute efter en ny och bättre mandolin för köket.