Tandblekning test: Topp 4 bästa tandblekningar 2022

Känner du för att bleka dina tänder för att få ett fräschare och vitare leende? Om du har tänder med missfärgningar, fläckar eller gulhet så ska du inte låta det stoppa dig från att le.

Med hjälp av tandblekning kan du ta bort allt från missfärgningar till fläckar. Du kan bleka dina tänder hos en tandläkare, men att köpa ett tandblekningskit är billigare och kommer fortfarande ge dig samma vita resultat. Det är säkert, enkelt och går snabbt.

Här nedan listar vi våra favoriter när det kommer till tandblekning.

VÅRA favoriter

 • Enkel användning
 • Passar dig som blekt tänderna tidigare
 • Räcker för upp till 30 behandlingar
KONTROLLERA PRISET →
 • Skonsam mot tänder och emalj
 • Anpassad skena
 • Smidig användning
KONTROLLERA PRISET →
 • Komplett tandblekningspaket
 • Gel, skenor och tandblekningspenna
 • Vegansk och ej testad på djur
KONTROLLERA PRISET →

Tandblekning test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Dentaworks Vita tänder Tandblekning
Vår vinnare är en tandblekning från Dentaworks. Det är ett komplett tandblekningskit som innehåller både tandskena och gel. Kitet är användarvänligt utan krångliga instruktioner. Behandlingen ger bäst resultat vid regelbunden användning.
KONTROLLERA PRISET →
Dentaworks tandblekningspenna
Denna produkt passar perfekt för den som redan blekt tänderna men känner sig i behov av en uppfräschning. Den lätthanterliga pennan penslas enkelt direkt på tänderna och gör det enkelt att komma åt på även de mest svåråtkomliga ställen.
KONTROLLERA PRISET →
Dentaworks Plus med tandblekningspenna
Detta kit erbjuder dig allt du behöver för att genomföra den kompletta tandblekningen hemma. Det medföljer en tandblekningspenna, gel och tandskenor och är ett kit där du får mycket för pengarna.
KONTROLLERA PRISET →
Dentaworks tandblekningsgel
Denna tandblekningsgel tar effektivt bort missfärgningar och gulhet på tänderna. Produkten avser att man redan äger ett par tandskenor.
KONTROLLERA PRISET →


1. Dentaworks Vita tänder Tandblekning – Bäst i test

Dentaworks Tandblekning

KOLLA PRISET →

Vår vinnare av detta test är Dentaworks Vita tänder Tandblekning. Dentaworks är ett märke som erbjuder förstklassig tandblekning som kan utföras hemma och det till ett lågt pris. Tandblekningsgelen är skonsam för både din emalj och ditt tandkött då den är peroxidfri och pH-neutral.

Den aktiva formula som används (Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal) är också det som ligger till grund för att resultatet blir så tydligt även efter en kortare tids användning.

Tandblekningskitet lanseras som “komplett” då du får med en tandskena och gel som fungerar på samma sätt som om du skulle blekt hos en tandläkare. Tandskenan som medföljer i kitet anpassas efter din käkes passform vilket gör den behaglig att använda.

Proceduren i sig tar cirka 20 minuter och det rekommenderas att detta upprepas två gånger per dag tills önskat resultat är uppnått.

I paketet ingår det tre tandskenor som alla är BPA-fria. Gelen innehåller 20 milliliter och uppskattas att kunna räcka till cirka 56 appliceringar. Det medkommer även en praktisk nyanskarta så att du själv kan följa skillnaden på tänderna. Tandblekningen är vegansk och ej testad på djur.

Specifikationer: 

 • Skonsam mot tänder och emalj
 • Anpassad skena
 • Smidig användning

Läs mer→

2. Dentaworks tandblekningspenna – Enkel användning

Dentaworks tandblekningspenna

KOLLA PRISET →

Dentaworks tandblekningspenna erbjuder dig en smidig lösning för att få vitare tänder om du redan använt dig av tandblekning innan. Den passar dig som vill behålla färgen eller som tycker att det behövs en uppfräschning. Om du vill bleka någon specifik tand eller enkelt komma åt svåra ställen är denna tandblekningspenna något för dig.

Pennan är utrustad med en inbyggd gel-tub som är både peroxidfri och PH-neutral. Det är 4 milliliter gel i pennan och räcker till cirka 30 behandlingar. Verkar effektivt mot gulhet, fläckar och missfärgningar på ett skonsamt sätt som varken skadar tandkött eller emalj.

Föreslagen användningsperiod är två gånger om dagen i två veckors tid. Behandlingen är en av de snabbare, då gelen endast ska verka på tänderna i två minuter.

Specifikationer:

 • Enkel användning
 • Passar dig som blekt tänderna tidigare
 • Räcker för upp till 30 behandlingar

Läs mer→

3. Dentaworks Plus med tandblekningspenna – Mest för pengarna

Dentaworks Plus med tandblekningspenna

KOLLA PRISET →

Detta Pluspaket med tandblekningspenna är ett paket som erbjuder dig allt du behöver för att kunna skaffa dig ett skinande vitt leende. I paketet ingår en gel, skenor och en tandblekningspenna.

Formulan i produkterna är fria från peroxider och är pH-neutrala. Gelen i produkterna hjälper dig att få bort oönskade missfärgningar, fläckar och gulhet. Tandblekningsgelen på 20 milliliter räcker för upp till 56 appliceringar och tandblekningspennan innehåller 4 milliliter och räcker för upp till 30 appliceringar.

Den medföljande nyanskartan gör det enkelt att skillnaderna på tänderna och se när du når ditt önskade resultat. Du får även med tre stycken tandskenor som du enkelt formar efter just din käke genom att lägga de i varmt vatten.

Användning av gelen och tandskenorna är enkla; du trycker ut en droppe för varje tand i tandskenan och placerar den på tänderna. Sedan väntar du i 20 minuter och upprepar detta två gånger om dagen tills du nått ditt önskade resultat.

Dentaworks produkter är skonsamma för både tänderna och tandköttet. Även du som har känsligt tandkött kan köpa detta kompletta kit och få vita fräscha tänder. Produkterna är även veganska och ej testade på djur.

Specifikationer:

 • Komplett tandblekningspaket
 • Gel, skenor och tandblekningspenna
 • Vegansk och ej testad på djur

Läs mer→

4. Dentaworks tandblekningsgel – För dig som redan äger tandskenor

Dentaworks Tandblekningsgel

KOLLA PRISET →

Om du redan har ett par tandskenor är Dentaworks tandblekningsgel något för dig. Om din gel tagit slut eller om du önskar att börja använda tandblekning igen så kan du smidigt köpa endast själva gelen. Denna gel är skonsam för både dina tänder och tandkött och det eftersom den är helt fri från peroxider och är pH-neutral.

Dentaworks tandblekningsgel hjälper dig som har problem med missfärgningar, fläckar eller gula tänder. Detta tack vare formulan av Active Oxygen Technology blandat med Surface Stain Removal System. Dina tänder bleks på grunden och resultatet kan hålla i flera år och kommer fortsatt vara vitare än innan den gången du blekte de först.

Det är en mycket effektiv gel som inte är testad på djur och är även helt vegansk. Tandskenor ingår alltså inte när du köper denna produkt utan endast gelen som räcker i upp till 56 appliceringar. Det medföljer också en nyanskarta där du kan se skillnaden som sker på dina tänder under behandlingens gång.

Specifikationer:

 • Gel på 20 ml, räcker till 56 appliceringar
 • Fri från BPA, TEA och parabener
 • Dubbelt effektiv formula

Läs mer→


Hur vi valt produkter till vår topplista

Att veta vilken tandblekning man ska välja kan vara svårt. Inte minst på grund av den uppsjö av produkter som faktiskt finns på marknaden idag. Vår vinnare Dentaworks Vita tänder tandblekning är en favorit bland många och har tidigare stått som vinnare i Bäst-i-Test undersökningar.

När vi valde produkter till vår topplista fokuserade vi extra mycket på nedanstående punkter: Val av tandblekning som inte ska skada dina tänder eller tandkött på något vis vid användning. Produkterna ska vara smidiga att använda och gelen ska vara effektiv utan att för den delen tumma på pH-värdet

Dessa produkter är både effektiva och samtidigt är de skonsamma för tänderna. Här kan du läsa lite mer ingående på de specifika egenskaperna vi fokuserat på.

Tandblekning som är skonsam

För starka blekmedel på dina tänder kan ge långvariga skador. Tandläkare brukar oftast arbeta med svagare medel som de inte heller låter verka under för lång tid. Tandblekning är inte skadligt för dina tänder om du använder det på rätt sätt med rätt produkter från ett pålitligt märke.

För dig som har känsligt tandkött är det bra att använda en produkt som garanterat inte kommer orsaka några problem för dig. En som är fri från peroxider och 100% pH-neutral är det bästa alternativet. En bra tandblekningsgel kommer inte ge dig problem med ilningar eller andra irritationer.

Smidig användning

Huvudfokus har legat i att det ska vara enkelt att kunna utföra blekningen själv. Användarvänlighet och simplicitet är A och O vid all typ av behandling som vanligtvis utförs på klinik. Instruktioner och tidsintervaller måste vara tydligt framkommande, likväl som försiktighetsåtgärder och väl framtagen bruksanvisning.

Utöver detta så ansågs fördelaktigt om processen och resultatet går relativt snabbt. Detta utan att för den delen skada tänderna med för hög användning av blekningsgel. De produkter vi valt till vår topplista garanterar dig ett snabbt resultat, bara efter några veckor och du kommer sen en skillnad redan efter en användning.

Effektivt blekningsmedel

Alla produkter i vår topplista använder sig av samma blekningsgel. Det är viktigt att blekningsmedlet du använder inte skadar tänderna på något sätt. Formulan i gelen hos produkterna vi valt är alla pH-neutrala och peroxidfria. Det löser dina problem med jobbigt såriga tandkött eller ilningar som kan uppstå till följd av behandling med gel innehållande peroxider.

Saker att tänka på vid användning av tandblekning

Något som är extra viktigt att tänka på när du använder tandblekning är att läsa igenom råd och bruksanvisning innan användning. Där bör nämligen de riktlinjer för exempelvis mat och dryck efter behandling stå tydligt nedskrivet. Detta gäller i synnerhet färgad mat som lätt kan missfärga tänderna om intag sker i direkt samband med en blekningskur.

Under de första 60 minuterna är det bra om du inte snusar, röker eller äter något överhuvudtaget. Efter du använt dig av tandblekning så kan dina tänder behöva behandlas med fluorid för att emaljen på dina tänder kan behöva stärkas.

Det är viktigt att du använder dig av rätt typ av tandblekning. En tandblekningspenna är perfekt för dig som vill fräscha upp nyansen på tänderna igen. Om det däremot är första gången du bleker eller om du råkar ha svåra missfärgningar och andra problem som gulhet eller fläckar så rekommenderas ett tandblekningskit med både gel och skenor.