Väckarklocka test: Topp 5 bästa väckarklockorna 2022

Många människor har svårt för att komma upp på morgonen, men med en bra väckarklocka behöver du inte vara rädd för att råka försova dig.

Det finns många olika varianter av väckarklockor på marknaden. En del modeller är fullmatade med olika funktioner som kan göra det ännu enklare för dig att gå upp på morgonen. Några har hög vibration, andra en snooze-funktion, och så finns det de modeller som har båda två.

Vakna upp på rätt sida med den bästa väckarklockan. Här nedan listar vi våra favoriter av väckarklockor som garanterat kommer få dig att vakna.

VÅRA favoriter

 • Radiokontrollerad
 • Snooze-funktion
 • Belysning
KONTROLLERA PRISET →
 • Dubbla alarm
 • Stor display
 • Tupplurs- och snooze-funktion
KONTROLLERA PRISET →
 • Vibration
 • Extra hög alarmsignal på 100 dB
 • Intensivt blinkande ljus
KONTROLLERA PRISET →

Väckarklocka test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Rubicson Projektorklocka med alarm och radio
Den bästa modellen av väckarklockor som finns på marknaden idag enligt oss. Med denna kan du vakna i din takt till din favoritradiokanal samtidigt som du kan se tiden i taket tack vare projektorn som klockan är utrustad med.
KONTROLLERA PRISET →
Rubicson Analog radiokontrollerad väckarklocka
Den typiskt klassiska modellen av en väckarklocka i dess design och fullmatad med funktioner. Klockan har en snooze-funktion för dig som gillar att ligga kvar i sängen och även en automatisk tidsinställning.
KONTROLLERA PRISET →
Bellman & Symfon Väckarklocka med vibration
Detta är en väckarklocka som passar dig som har svårt att vakna, även med en traditionell väckarklocka. Vibrationen och den höga alarmsignalen kommer garanterat få upp dig. Du kan justera bakgrundsbelysningen och displayen har extra stora siffror som är enklare att se.
KONTROLLERA PRISET →
SACKit - WAKEit S - Klockradio
Denna väckarklocka har en bluetooth- anslutning och väckningsljus som väcker dig på samma sätt som en soluppgång. Den är även utrustad med en FM-radio med både klock- och larmfunktion.
KONTROLLERA PRISET →
Väckarklocka med FM-radio
Detta är en väckarklocka med en enkel användning som erbjuder dig dubbla alarm och en FM-radio med ett minne för upp till hela 20 stationer. Du kan även ladda din mobiltelefon i modellen och displayen visar siffrorna i en röd färg.
KONTROLLERA PRISET →

1. Rubicson Projektorklocka med alarm och radio – Bäst i test

Rubicson Projektorklocka med alarm och radio

KOLLA PRISET →

Vår testvinnare för den bästa väckarklockan är Rubicson Projektorklocka. Detta är en väckarklocka som är utrustad med både alarm och en inbyggd radio. Den kan verka väldigt simpel vid en första anblick, men om du tar en närmare titt lägger du märke till alla användbara funktioner.

Denna projektorklocka har en ställbar projekttionsinriktning och vändbara siffror. Det gör det möjligt för dig att själv kunna bestämma vart du vill rikta projektorklockan för en synlig display.

Klockan har en rymlig display med siffror i tydlig röd färg som även kan fungera tillsammans med dimmerfunktionen för sena nätter då ögonen inte bör bli störda av för mycket ljus.

Förutom egenskapen med att kunna visa tid så har den också en inbyggd FM-radio. Denna funktion gör klockan mycket användbar och även till en multifunktionell modell, du får därmed mycket för priset.

För att hjälpa dig vakna på ett säkert och skönt sätt så har klockan en insomningstimer och en tupplurs-och snooze-funktion. Med de dubbla alarmen med buzzer kommer du inte försova dig på morgonen.

Väckarklockan är lätt att använda tack vare de synliga knapparna. Vid köp av denna projektorklocka så får du med en kabel på hela 1,5 meter. Du kan därför ställa klockan en bra bit från eluttaget, en fördel om din möbel är placerad långt ifrån kontaktuttaget.

Specifikationer:

 • Dubbla alarm
 • Stor display
 • Tupplurs- och snooze-funktion

Läs mer→

2. Rubicson Analog radiokontrollerad väckarklocka – Mest för pengarna

Rubicson Analog radiokontrollerad väckarklocka

KOLLA PRISET →

Rubicson Analog är en radiokontrollerad väckarklocka som är gjord av ett hållbart material och utrustad med funktioner som gör att den får en lång livslängd.

Då väckarklockan är radiokontrollerad så ställer den automatiskt in tiden åt dig. Du slipper även själv ha koll på när det blir sommar-eller vintertid. Det finns även en snooze-funktion på klockan som du kontrollerar på ovansidan av modellen.

En annan utmärkande funktion på modellen är ljuset. Ljuset leds från en vanlig lysande lampa som du tänder med samma knapp som snooze-funktionen aktiveras med. När larmet går, sprider sig ett pipande ljud i rummet som gör att du vaknar på direkten.

Specifikationer:

 • Radiokontrollerad
 • Snooze-funktion
 • Belysning

Läs mer→

3. Bellman & Symfon Väckarklocka med vibration – Hög alarmsignal

Bellman & Symfon Väckarklocka med vibration

KOLLA PRISET →

Denna väckarklocka med vibration är en modell som passar dig som är svårväckt. Den är utrustad med en vibrationsfunktion som du kan placera under kudden och har en extra hög volym på hela 100 decibel. Betydligt högre än många andra modeller på marknaden idag.

Med denna klocka får du välja om du vill vakna upp till ett högljutt alarm, ett intensivt ljus eller en stark vibration, eller varför inte alla på samma gång?

Det är ett perfekt val för dig med nedsatt hörsel eller som har svårt att höra höga toner. Alarmsignalen byter frekvens mellan 950 och 3000 Hz så att det ska vara möjligt för alla att kunna höra när den piper till.

Klockan har en tydlig display som visar tiden med extra stora siffror så du enkelt kan se vad klockan är. Den drivs med hjälp av fyra AAA-batterier som du dock behöver köpa separat.

Specifikationer: 

 • Vibration
 • Extra hög alarmsignal på 100 dB
 • Intensivt blinkande ljus

Läs mer→

4. SACKit – WAKEit S – Klockradio – Mulitfunktionell modell

SACKit - WAKEit S - Klockradio

KOLLA PRISET →

Denna Klockradio är ett elegant och multifunktionellt alternativ. Väckarklockan är utrustad med en FM- radio och en bluetooth-anslutning som gör det möjligt för dig att kunna spela musik från klockan.

Du kan dessutom ladda din mobiltelefon genom att placera den på den trådlösa laddaren som befinner sig på ovansidan. Med denna klocka kan du vakna upp till ljuset istället för ett plötsligt och högljutt alarm. Väckarklockan gör det nämligen möjligt för dig att kunna vakna upp av en soluppgång med ett mjukt, och gradvist ljus för en behagligare väckning.

Klockan är mycket användarvänlig och har många användbara funktioner. Den är gjort i ett högkvalitativt material och har en snygg svart design. På den digitala displayen går det att justera ljusstyrkan där den även kan stängas av helt och hållet.

Specifikationer:

 • Wake-up light
 • Trådlös laddare
 • Bluetooth-högtalare

Läs mer→

5. Väckarklocka med FM-radio – Användarvänlig

Väckarklocka med FM-radio

KOLLA PRISET →

Denna väckarklockan med FM-radio är en mycket lättanvänd väckarklocka som har dubbla alarm för att du garanterat ska vakna. Klockan är även utrustad med en FM-radio för den som föredrar musik vid väckning. Klockan har minne för upp till 20 stationer, varför inte vakna upp till ljudet av din favoritstation?

Dessutom har klockan en smart buzzer-och snooze-funktion och en smart sovtimer. Displayen visar siffrorna i en röd färg vilket gör det enkelt för dig att se tiden på morgonen som nyvaken och även om du vaknar upp mitt i natten.

Utöver det så är den också utrustad med en USB-kontakt som gör det möjligt för dig att kunna ladda din mobiltelefon mycket smidigt.

Denna väckarklocka får du levererad med en nätadapter. Du kan även köpa till ett backupbatteri som gör det möjligt att spara tidsinställningar, men används inte för att starta din väckarklocka.

Specifikationer:

 • Dubbla alarm
 • FM-radio, upp till 20 stationer
 • USB-kontakt för att ladda mobiltelefonen

Läs mer→


Hur vi valt produkter till vår topplista

Att hitta den rätta väckarklockan som passar just dig och dina behov kan kännas svårt. Det finns som sagt många modeller från olika märken som besitter olika egenskaper. Det första du bör tänka på vid köp av väckarklocka är vad du vill att den ska göra för just dig.

Vi har fokuserat mycket på de funktioner som skiljer dessa väckarklockor åt. Bland annat vilken typ av alarm som väckarklockan ger ifrån sig, vilka olika typer av belysningar som finns, storlekarna på siffror och även bokstäver.

Dessutom har vi lagt vikt vid ifall det är en digital eller analog modell, volymen på larmen och även designen på klockan. Här nedan kan du läsa lite mer ingående om olika typer av funktioner för att du ska kunna avgöra vad som uppfyller dina behov.

Hur vill du bli väckt på morgonen?

Det finns många olika sätt att vakna på som får en påverkan på ditt humör resten av dagen. Vid val av väckarklocka bör du fokusera en del på hur du gillar att bli väckt på morgonen. Det vi fokuserat på är väckarklockor med tillräckligt många olika funktioner som gör att du inte kan försova dig på morgonen.

Om du lätt somnar om eller har en tendens att stänga av dina alarm så är en väckarklocka som hörs mycket och som är svår att stänga av ett bra alternativ för dig. Om du däremot sover lättare kan ett bra alternativ va att välja en klocka som tillåter dig att vakna till ett behagligt ljus som bildas i rummet eller till din favoritmusik.

Tid och information genom en tydlig display

På morgonen när man vaknar vill man snabbt kunna se hur mycket klockan är och hur lång tid man har på sig tills man behöver gå upp eller ska iväg. Om du väl väljer en väckarklocka med display är det viktigt att du tydligt ska kunna se vad som står på den.

Siffrorna som visas ska kunna synas tydligt i både dagsljus och i mörker. De bör även vara tillräckligt stora så att den med nedsatt syn enkelt sätt kunna se vad som står.

En modern, digital eller klassisk analog klocka?

Vi har tagit fram olika slags produkter för att alla ska kunna hitta en favorit. Detta val är helt upp till dig och vad du föredrar för typ av väckarklocka. Om du endats letar efter ett enkelt alarm så kan en analog klocka vara det bästa valet för dig. Tänk då på att välja en klocka som är ganska tystgående och inte ger ifrån sig ett störande tickande ljud.

En digital klocka har oftast fler funktioner än en analog modell. En del väckarklockor kan visa allt från datum, temperatur, olika nyheter och även ge påminnelser.

Välj klockan efter dina behov

De flesta har redan en väckarklocka i mobiltelefonen men det är även smart att skaffa en modell som du kan ställa på nattduksbordet som också ger dig fler valmöjligheter. Utöver att väcka dig på morgonen så kan du även få användning av klockan som en timer när du lagar mat eller när det är dags för att köra ett träningspass.

Vid val av väckarklocka bör du verkligen ta dig en stor funderare på vad som kommer passa dig allra bäst. Vilken väckarklocka du än väljer i slutändan så gör ditt val baserat på de egenskaper som du tycker är viktiga när det kommer till att vakna på morgonen.