Vinterskor barn test: Topp 6 vinterskor för barn 2022

Barn är nyfikna och älskar att leka utomhus, men detta kräver då både skor och kläder som är tåliga och bekväma att bära. Under årets kallare månader är ett par praktiska vinterskor för barn en nödvändig investering. De är nämligen designade för vintervädret så att ditt barn kan leka i snön utan att frysa om tårna.

Men hur väljer man då vilka vinterskor för barn som man ska lägga till på sin inköpslista? Vi har letat fram marknadens 6 bästa modeller så att du sedan kan välja en storlek och modell som passar ditt barn allra bäst!

VÅRA favoriter

 • PVC-fritt material
 • Foder: ull
 • Lättviktsmaterial
KONTROLLERA PRISET →
 • Storlekar: 22-33
 • Med dragsko
 • Vattentät
KONTROLLERA PRISET →
 • PVC-fri impregnering
 • Vattentåliga
 • Enkla att dra på
KONTROLLERA PRISET →

Vinterskor barn test: Alla våra favoriter

BILD PRODUKT
Reima Nefar
Från Reima har du dessa vinterskor som har designats med ett högre skaft för att skydda ditt barns fötter och bevara värme. Skorna är vattentäta och tillverkade av slitstark termoplastgummi. Ett vinnande val på flera punkter!
KONTROLLERA PRISET →
Reima Termonator
Om du letar efter ett par vinterskor som kommer att vara riktigt varma så bör du kikar på Reimas Termonator. Skorna har försetts med ett skönt ullfoder och en lättviktig yttersula som gör dem perfekta för vinterns alla lekar utomhus.
KONTROLLERA PRISET →
Reima Nefar Marinblå
Nefar är en fantastisk vintersko för barn som gör det enklare att klä ditt barn på morgonen. Dra-på modellen är designad med ett smart snölås och har även försetts med flera reflexdetaljer som gör ditt barn synligt även vid sämre väderförhållanden.
KONTROLLERA PRISET →
Kuling Minnesota
En väldesignad vintersko för barn behöver inte kosta skjortan. Minnesota är ett trendigt val som har designats med rejäla sulor och en inre sula i ulla för att göra skorna riktigt varma. Skorna har en vattenpelare på 15 000 millimeter som gör dem till ett pålitligt val oavsett väder.
KONTROLLERA PRISET →
Superfit Mars
Mars från varumärket Superfit har en väldigt snygg design som sitter skönt oavsett aktivitet. Detta gör dem till ett passande val för både förskolan och lekar utomhus. Tack vare kardborrestängningen är de enkla att anpassa och dra på!
KONTROLLERA PRISET →
Reima Termonator Gula
Med Termonator från varumärket Reim kommer ditt barn bli lite extra synlig. Skorna är färgglada och sitter mycket skönt på foten. Dessutom har skorna försetts med ett varmt ullfoder så att de kan användas även i kallare temperaturer.
KONTROLLERA PRISET →


1. Reima Nefar – Bäst i test

Reima Nefar

KOLLA PRISET →

Som marknadens vinnande val har vi utsett Nefar från varumärket Reima. Dessa vinterskor barn är väldesignade och har försetts med flera utmärkande faktorer. Dessutom är de tillverkade i diskreta nyanser som gör att de passar vinterns alla aktiviteter och lekar.

En annan klar fördel är att de säljs i åtta olika storlekar för att säkerställa att de sitter som en smäck och är bekväma att bära även med tjockare strumpor. Vid köp kan du välja mellan storlek 22-33 (Europeisk storlek).

Men det är inte bara detta som gör Nefar till ett av marknadens mer populära val. Skorna är tillverkade av högkvalitativa material där ovansidan består av läder och textilier för att skorna ska kännas mjuka. Detta har sedan klätts med slitstark termoplastgummi för att skorna ska vara vattentäta och klara av vinterns alla lekar.

Sulan är även den särskilt utvecklad och mönstrad på ett sätt som ger ditt barn ett förbättrat grepp. Den inre delen på skon är vadderad för att ge allra bästa komfort och tack vare dess dragsko kan den justeras för att passa ditt barns fötter bättre. Dessutom minskar dragskon risken för att snö eller vatten hamnar i fodret.

Denna slitstarka sko med flera egenskaper är ett utmärkt inköp för samtliga föräldrar. En bra investering som håller längre!

Specifikationer:

 • Storlekar: 22-33
 • Med dragsko
 • Vattentät
 • Mönstrad sula

Läs mer→

2. Reima Termonator – Bästa värmande skor

Reima Termonator

KOLLA PRISET →

Från varumärket Reima har du även dessa varma vinterskor Termonator, särskilt anpassade för att klara av kallare temperaturer. Skornas kraftfulla foder i ull bevarar värmen och ger dessutom en mycket god stadga. I kombination med skornas innerfoder i textil är det ett utmärkt val för vintersäsongen.

Termonator har dessutom försetts med en utvecklad sula med ett mönster som ger lite extra grepp på halt underlag. Sulan är även tillverkad av lättviktsmaterial så att de känns lätta på foten och kan användas för olika typer av aktiviteter. Materialet är helt fritt från PVC och fluorkarbon.

En nackdel med denna modell är att den säljs i begränsat antal olika storlekar, men utöver detta är Termonator en modell som du verkligen kan lita på. Inkluderade reflexdetaljer håller ditt barn synligt oavsett väder och vind. Om du letar efter ett par riktigt varma vinterskor så kommer dessa inte vara till någon besvikelse.

Specifikationer:

 • PVC-fritt material
 • Foder: ull
 • Lättviktsmaterial
 • Inkluderade reflexdetaljer

Läs mer→

3. Reima Nefar Marinblå – Bästa dra-på modell

Reima Nefar Marinblå

KOLLA PRISET →

Reimas vinterstövlar Nefar är ett ypperligt val när du vill spara tid på morgonen. Med dessa vinterskor behöver du aldrig mer oroa dig för kardborreband eller spännen som ska fästas.

Denna dra-på modell kommer att underlätta de vardagliga bestyren, är enkla att ta av och på, samt har försetts med en praktisk dragsko som gör att vinterskorna kan anpassas bättre efter ditt barns fötter. Dessutom håller denna kant och inkluderat snölås undan snö och vatten från att komma in i skorna och orsaka besvär.

Men vad som gör denna modell lite särskilt utmärkande är dess impregnering som inte bara gör dem vattentåliga. Den PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO-impregnering som Reima har försett dessa skor med gör dem också väldigt hållbara så att de kan användas av flera av dina barn.

Skornas överdel i textil och läder bidrar även det till att göra skorna till ett extra robust val. Perfekt för lekar i snö eller regn och där ditt barn inte risker att bli blöt om fötterna eller frysa.

Reima är ett varumärke som respekteras på marknaden tack vare sitt väldesignade utbud och smarta lösningar. Deras vintersko Nefar är heller inget undantag. Ett något mer kostsamt val, men som ger flera fördelar och som kommer hålla längre.

Specifikationer:

 • PVC-fri impregnering
 • Överdel i textil och läder
 • Vattentåliga
 • Enkla att dra på

Läs mer→

4. Kuling Minnesota – Bästa prisvänliga

Kuling Minnesota

KOLLA PRISET →

Som marknadens mest prisvänliga val har vi utsett vinterskorna Minnesota, från varumärket Kuling. Denna modell ger dig mycket för pengarna och har en form som är väldigt bekväm att bära oavsett väder och vind. En annan fördel är skornas diskreta nyanser som gör dem till ett lika bra val för vinterns promenader som när ni ska till förskolan.

Trots sin lägre prislapp som säljs denna modell i hela 12 olika storlekar. Detta gör att du kan skräddarsy valet och göra så de sitter som en smäck. Det perfekta valet för dig med en lägre budget, men som ändå inte vill kompromissa gällande komfort eller värme.

Minnesota har försetts med ett bekvämt ullfoder som håller skorna varma även i kallare temperaturer. Sulan har designats med ett grövre mönster för att ge ett ökat grepp på isiga underlag eller vägbanor. Dessutom har skorna försetts med flera olika reflexdetaljer för att ditt barn ska vara synligt även vid sämre sikt.

Om vi kikar lite på skornas övriga design så har Kuling valt att förse denna modell med en kardborrestängning. Fördelen med detta är att skorna är enklare att justera efter ditt barn fötter. Dessutom underlättar det när ditt barn vill lära sig att ta på sig skorna på egen hand. Stängningen är enkel att använda och gör att skorna sitter på plats.

För sitt pris är Minnesota en väldigt utmärkande modell som ditt barn kommer att tycka om. Passar samtliga aktiviteter och allas budget!

Specifikationer:

 • Mycket prisvänliga
 • Storlekar: 22-34
 • Kardborrestängning
 • Bekvämt ullfoder

Läs mer→

5. Superfit Mars – Bästa design

Superfit Mars

KOLLA PRISET →

Mars är den vintersko för barn som vi anser har den bästa designen. Ett lika trendigt val som skorna är praktiska att använda för lek och nöje. Varumärket Superfit har även försett denna skomodell med flera utmärkande egenskaper som vi ska kika lite närmare på här.

Vinterskorna Mars har tillverkats med en ovandel i mocka som sedan har kombinerats med ett GORE TEX-membran, för att göra skorna vattentäta och skapa en optimal ventilation. Detta håller skorna fräscha längre och gör också dem mycket bekväma att bära.

Utöver detta har Mars även försetts med fina reflexdetaljer och en innersula som enkelt kan tas ut eller bytas ut om ditt barn kräver lite extra stöd under användning. Den yttre sulan är designad för att ge ett bra grepp och göra skorna stabila i olika väderlag.

För att underlätta på- och avtagning har Superfit även designat dessa skor med en praktisk dragflik. Detta är ett par väldesignade skor som är ett mycket bra val för de flesta aktiviteter och som även är väldigt snygga att kolla på.

Specifikationer:

 • Dragflik
 • GORE TEX-membran
 • Material: Mocka
 • God ventilation

Läs mer→

6. Reima Termonator Gula – Bästa färgglada val

Reima Termonator Gula

KOLLA PRISET →

Slutligen vill även inkludera detta färgglada val av vinterskor, Termonator från varumärket reim. Med dessa skor kommer ditt barn kunna göra ett intryck på lekplatsen, samtidigt som de också är mycket sköna att bära.

Vinterstövlarna har försetts med ett högre skaft för att skydda ditt barns fötter som även gör dem perfekt att använda vid regn eller kraftigt snöfall. Skorna har en allt-i-ett design och innebär att sulan och skodelen är tillverkad som en enhet. Resultatet är en sko som är robust och tålig.

Huvudmaterialet som används är fritt från både PVC och fluorkarbon som gör Termonator till ett hållbart och mer miljövänligt val. Yttersidan har sedan klätts med reflexdetaljer så att ditt barn syns oavsett väder och vind.

För att värmen ska bevaras i skorna har varumärket Reim även försett dessa vinterskor med ett kraftigt ullfoder. I kombination med skornas övriga funktioner och tillverkningsmaterial är Termonator ett bra val för samtliga event och tillfällen.

Specifikationer:

 • Fria från PVC och fluorkarbon
 • Kraftigt ullfoder
 • Färg: gula
 • Med reflexdetaljer

Läs mer→


Hur vi valt ut produkter till vår topplista

Framförallt under barnets första år kommer det att innebära en hel del investeringar från din sida. Särskilt vad gäller kläder och skor som ditt barn snabbt kommer att växa ur. Det kommer därför krävas att både jackor och vinterskor uppgraderas med jämna mellanrum för att ditt barn ska kunna leka bekvämt och få rätt stöd.

Vid val av vinterskor är det flera punkter som du måste ha i åtanke för att kunna göra ett bra val. Vi vet att valet av skor inte alltid är det enklaste och har därför valt att göra grovjobbet åt dig och leta fram de sex modeller som vi finner lite extra utmärkande.

Vi baserade inkluderade val på våra egna jämförelser av marknadens utbud såväl som andra testpanelers recensioner och såklart också omdömen från föräldrar.

Skorna på topplistan har en bra design, som håller ditt barns fötter varma och som dessutom är multifunktionella. Det är mycket som behöver köpas in och det kommer därför att vara en fördel om skorna har en design som passar både för lek och till vardagens aktiviteter. Men här gäller det också att du gör ett personligt val och tar samtliga punkter i åtanke.

Passform

Den kanske allra viktigaste punkten att tänka på när du köper nya vinterskor till ditt barn är passformen. De bästa skorna för just ditt barns fötter kan se väldigt olika ut och därför är det heller inte alltid det bästa valet att använda samma skor till alla dina barn.

Beroende på hur ditt barns fötter se ut kan de behöva lite extra stöd, andra typer av sulor eller en förbättrad ventilation. Den bästa passformen ser därför väldigt olika ut. Så när det är dags att köpa nya vinterskor barn, ta med ditt barn till butiken och prova flera olika val för att sedan välja den modell som sitter bäst.

Hur väljer man rätt storlek?

Ett vanligt problem för föräldrar är inte bara att välja rätt modell på vinterskorna, utan dessutom välja en storlek som är skräddarsydd. Barn växer väldigt snabbt och för att du inte ska behöva uppgradera skorna varje månad är det viktigt att du gör ett smart val. Vid val av barnskor, rekommenderas det alltid att välja en storlek större än ditt barn faktiskt behöver.

Se till att skorna kan användas tillsammans med ett par tjockare strumpor och om skorna dessutom har justerbara band eller kardeborrestängning kan de anpassas och användas längre innan de behöver bytas ut. Detta kommer att spara dig ganska mycket pengar i det långa loppet.


Typ av stängning

Om du kikar på utbudet av vinterskor barn kommer det inte bara vara materialet och passformen som skiljer olika modeller från varandra. Även vilken typ av stängning som skorna har designats med är här viktigt att ha i åtanke. Olika stängningssystem ger lite olika för- och nackdelar så här gäller det att du funderar på vilket som kommer underlätta för dig.

När det kommer till just barnskor så är det många föräldrar som uppskattar om skorna är enklare att justera och ta på och av.

För att skorna ska fylla denna funktion så är det därför en fördel om du väljer en dra-på modell, alternativt väljer ett par vinterskor som har försetts med kardborrestängning. Du kan då lära ditt barn att själv ta på sig skorna på morgonen och därmed spara en hel del tid.

Utöver detta är dessa skor något säkrare för ditt barn att använda. Du behöver aldrig vara orolig för att skosnören ska fastna i cykelhjulet eller att ditt barn ska ramla över dem. Vi har inkluderat lite olika typer av vinterskor för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val.

Material

Det är framförallt materialet som kommer att avgöra hur vattentäta skorna är, hur ventilerande de är och även hur länge de kommer att hålla.

Under vintern så kan temperaturen skifta ganska mycket så det är en fördel om skorna har försetts med ett vattentätt lager och gärna också något skyddande foder som håller ditt barns fötter varma även vid lägre temperaturer.

Olika typer av textilmaterial är särskilt vanligt för vinterskor barn, men säkerställ då att de har ett PVC-fritt beläggning för att inte läcka in vatten. Du vill inte att skorna ska begränsa vart och när ditt barn kan leka. Skorna ska kunna användas både för lek i snö och när det är mer fuktigt i luften.

Sulan

Sist men inte minst är det också viktigt att skorna har en väldesignad sula. Under vintern finns det risk för halka och snabba temperaturförändringar kan göra underlaget lite svårt att gå på. Skorna ska därför vara försedda med en yttre sula som ger stöd som är robust och dessutom har ett grövre spårmönster för att ge ett bra grepp på halt underlag.

Om du tar samtliga av dessa faktorer i åtanke kommer ditt barn kunna leka utomhus utan att frysa. En nödvändig investering för samtliga föräldrar helt enkelt.